Actuació judicial contra Manos Limpias i Ausbanc per extorsió

Han sigut detinguts Miguel Bernard, president del sindicat, i Luis Pineda, de l'Associació d'Usuaris de Banca

Les detencions arriben a una dotzena de persones i s'han ordenat sis registres

icoy33549442 madrid 15 04 2016 miguel bernard presidente del160415183717 / JOS LUIS ROCA

icoy33549442 madrid  15 04 2016  miguel bernard  presidente del160415183717
icoy33548221 madrid  15 04 2016  luis pineda  presidente de aus160415184116

/

1
Es llegeix en minuts
Margarita Batallas
Margarita Batallas

Periodista

ver +

El jutge Santiago Pedraz dirigeix una operació contra el sindicat Manos Limpias i Ausbanc pels delictes d'extorsió, organització criminal, frau contra la hisenda pública, falsedat documental i frau en subvencions. De moment, ha sigut arrestat el president del sindicat, Miguel Bernard, i el responsable de l'associació bancària, Luis Pineda, i vuit persones més, encara que està previst que siguin detingudes una dotzena de persones. El togat ha ordenat sis registres a les dependències de les dues organitzacions.

Fonts policials han confirmat que entre els arrestats figura el president de l'Associació d'Usuaris de Serveis Bancaris (Ausbanc), Luis Pineda i la seva dona, María Teresa Cuadrado, que han sigut detinguts quan baixaven de l'AVE que els ha traslladat de Sevilla a Madrid. Aquestes fonts també han confirmat que en l'operació no apareix la lletrada Virginia López Negrete, que representa els interessos de Manos Limpias en 'el cas Noos' i que ha assegut al banc dels acusats la infanta Cristina.

Fonts de la investigació han explicat que aquesta causa es va iniciar fa un any i mig i que compta amb el testimoni de diversos empresaris que han denunciat les maniobres d'aquestes associacions, que exigien diners a canvi de retirar querelles.

TAMBÉ AUSBANC

Notícies relacionades

Manos Limpias afronta una altra querella presentada per la fiscalia en un jutjat de Madrid contra el seu secretari general i una advocada del sindicat, Virginia López, per suposat delicte d'apropiació indeguda de 108.000 euros per la contractació d'uns serveis professionals a una plataforma d'afectats de l'estafa en la inversió de segells de Fórum-Afinsa.

Precisament, Ausbanc va ser expulsada d'aquest procediment per l'Audiència Nacional al considerar que incorria en "frau processal", ja que es va personar com a acusació popular però va defensar públicament la legalitat de les dues empreses després de rebre, directament o indirectament, 1,2 milions d'euros d'aquestes companyies intervingudes.