Victoria Rosell renuncia a l'aforament com a diputada per la investigació del TS

Pablo Iglesias recolza la seva diputada i Podem ratifica que repetirà a les llistes del 26-J

dcaminal33682179 madrid 27 04 2016  pablo igesia acompa a a rosell 160427125003

dcaminal33682179 madrid 27 04 2016 pablo igesia acompa a a rosell 160427125003 / J M Prats

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

Acompanyada per Pablo Iglesias, la diputada canària de Podem Victoria Rosell ha presentat aquest dimecres al migdia al registre del Congrés la seva renúncia com a membre de la diputació permanent, després que s'hagi sabut que el Tribunal Suprem hagi decidit obrir una investigació arran d'una querella presentada en contra seu per l'exministre d'Indústria, José Manuel Soria. 

Rosell era aforada per la seva condició de diputada electa per Las Palmas el 20-D. Malgrat la dissolució de les Corts continuava tenint aquesta condició, ja que era membre de la diputació permanent. La seva renúncia implica que perd l'aforament com a diputada, una mesura que Podem defensa en el seu programa electoral per als càrrecs públics. Després d'aquesta decisió, la causa es tornarà als jutjats de Las Palmas. 

"Aquesta renúncia suposa prescindir del privilegi que pot comportar l'aforament davant el Tribunal Suprem i anar al tribunal ordinari que em correspon", ha confirmat en declaracions després de formalitzar la renúncia, en què ha recordat que la querella la va presentar l'exministre Soria "un senyor que és un mentider". 

Aquest mateix dimecres el secretari polític de Podem ha confirmat que Rosell anirà a les llistes del 26-J. "No defraudaré els vots de la gent, ni Soria aconseguirà després de morir ell políticament arrossegar-me a mi", ha advertit la jutge.

Notícies relacionades

La renúncia de la podesmista arriba un dia després que el secretari general del partit morat fes una defensa ferma de la seva manera d'actuar. "El seu comportament sempre ha sigut honest i ajustat a dret", va assenyalar aquest dimarts Iglesias, que li va transmetre tota la seva "solidaritat i suport". Els delictes que el Tribunal Suprem admet a tràmit són retard maliciós, prevaricació i suborn, mentre que ha rebutjat les acusacions per injúries i calúmnies. L'alt tribunal podria citar la diputada perquè comparegui de forma voluntària com a investigada per tenir l'oportunitat d'explicar-se abans que l'instructor proposi demanar el suplicatori per actuar contra ella o arxivar l'assumpte.

La decisió del TS s'adopta després que es rebés un informe demolidor contra la diputada. El jutge observa greus irregularitats en la forma en què Rosell, que és jutge, va investigar una causa contra el president de la UD Las Palmas, amb qui la seva parella, el periodista Carlos Sosa, negociava la compra d'una emissora de ràdio per uns 300.000 euros.