LES PORTADES DE LA PREMSA

El TS no decidirà si imputa Barberà abans del 26-J, destaca 'La Razón'

El Consell del Poder Judicial justifica que els jutges cobressin d'Ausbanc per pronunciar conferències

La mort de Prince, a totes les portades, excepte la de l''Abc', que prefereix Cervantes i Rajoy

portadaara2204-1

portadaara2204-1

4
Es llegeix en minuts
Andreu Farràs
Andreu Farràs

Periodista. Guionista d‘El 23-F desde dentro’ (premi Ondas 2001) i coautor d‘El 23-F a Catalunya’

ver +

Les fotos de Prince, per la seva mort, i Pablo Iglesias, pels seus insòlits atacs a la premsa que el critica, ocupen aquest divendres les portades del quiosc, excepte la primera pàgina de l''Abc'. El diari de Vocento prefereix destacar l'acte d'homenatge del Congrés dels Diputats a Miguel de Cervantes i que Mariano Rajoy li comunicarà avui al Rei que li falten vots per tornar a ser investit president del Govern.

'La Razón' aposta per un titular curiós, per no dir irritant: el Tribunal Suprem no decidirà si imputa Rita Barberá abans de les eleccions generals, que cada dia que passa sembla més inevitable que se celebrin el 26 de juny. El diari que dirigeix el comissari Francisco Marhuenda també destaca unes declaracions de l'exalcaldessa de València i senadora del PP sobre la seva presumpta implicació en assumptes corruptes. "No veig cap motiu per dimitir; és normal que m'investiguin", afirma. 

'La Vanguardia' titula a la seva primera pàgina que dos jutges han demanat al Suprem que la senadora sigui imputada i que el PP espera que ella tingui el detall de sol·licitar la suspensió cautelar de militància.

ELS COBRADORS DE LA TOGA

'El País' continua explotant la notícia del dia anterior sobre el pagament d'Ausbanc a un grup de jutges i magistrats per la seva participació en diferents conferències i fòrums al llarg dels últims anys. El Consell General del Poder Judicial va respondre dijous al diari del grup Prisa -i aquest ho publica a la seva edició de paper aquest divendres- que els cursos organitzats pels presumptes extorsionadors d'Ausbanc són actes públics que tenien per objecte "el debat sobre qüestions de dret" i són compatibles amb el càrrec de jutge.

'El País' recorda que en les seves operacions extorsionadores a empresaris, Luis Pineda, el president d'Ausbanc, els advertia que molts dels magistrats que imposen multes escrivien a les revistes de la seva associació al mateix temps que aquesta presentava plets en desenes de jutjats, els titulars dels quals assistien als fòrums esmentats a canvi d'entre 800 i 1.000 euros per xerrada.

IGLESIAS TORNA A RELLISCAR

Al costat de les fotos del difunt geni de Minneapolis a la portada, alguns diaris en publiquen altres de Pablo Iglesias fent-se la cua. El líder de Podem va tornar a aconseguir ser protagonista al criticar ferotgement en un acte públic alguns periodistes per "parlar malament" d'ell i del seu partit "per prosperar als seus respectius mitjans".

Especialment dur amb Iglesias ha sigut 'El Mundo', ja que un dels seus redactors, Álvaro Carvajal, va ser qui va patir les pitjors pulles del secretari general esquerrà. Al seu editorial, el diari fundat per Pedro José Ramírez assenyala que el discurs d'Iglesias reflecteix "una intolerància patològica a la llibertat d'expressió i una incomprensió del paper dels mitjans en una societat democràtica". 

"PUR TOTALITARISME"

Victoria Prego, presidenta de l'Associació de la Premsa de Madrid, també reprova el comportament d'Iglesias a la Universitat Complutense. La biògrafa dels presidents de Govern de la transició escriu a 'El Mundo': "Si fos per ell, les notícies que tinguessin relació amb ell o amb el seu partit i, per extensió, les notícies que tinguessin per a ell algun interès passarien pel filtre de La Veritat, encarnada en la seva persona i en la seva ideologia. Pur totalitarisme, que enyora amb descaradura". 

ELS TITULARS DE LES PORTADES

EL PAÍS

"El Poder Judicial justifica que els jutges cobrin d'Ausbanc"; "Draghi carrega amb duresa contra les pressions alemanyes al BCE"; "Iglesias critica els periodistes per 'parlar malament' de Podem"; "Mor Prince, icona del pop".

EL MUNDO

"El jutge vol que Barberá i el PP declarin per blanqueig"; "Onada de crítiques a Iglesias per l'atac a 'El Mundo"; "Vaig avisar totes les caixes que Pineda era un extorsionador, però no em van fer cas"; "Mor l'artista anomenat Prince".

ABC

"Els candidats ja no volen negociar: Rajoy dirà al Rei que li falten vots, Rivera proposa resoldre el 'fracàs' de tots amb un president independent i el PSOE busca esmorteir el dany d'una coalició Podem-IU davant el 26-J".

LA RAZÓN

"El TS no decidirà si imputa Barberá abans de les eleccions"; "Barberá: 'No veig cap motiu per dimitir, és normal que m'investiguin"; "Rivera proposa ara que un independent sigui president del Govern"; "Editorial: Iglesias no pot emmordassar la premsa".

LA VANGUARDIA

"Rajoy no trucarà a Sánchez ni intentarà ser investit"; "Adéu a l'artista que va ser Prince. Commoció mundial per la mort del cantant als 57 anys"; "Els últims presoners de Guantánamo"; "Puigdemont espera un gest de la Moncloa amb la llei d'emergència social"; "Junts pel Sí es torna a dividir per les escoles

segregades"; "Dos jutges demanen al Suprem que imputi Rita Barberá".

EL PUNT AVUI

"Front comú contra l'ofec al transport públic"; "Rita Barberá, a punt de ser imputada"; "Manos Limpias seguirà en el procés pel cas Nóos"; "El nou Camp Nou, el 2021"; "Mor Prince, l'artista total".

ARA

"Prince, l'indomable (1958-2016)"; "Junqueras busca 1.000 milions"; "200 escoles entraran en un pla pilot per capgirar l'educació"; "El nou Camp Nou, icona de ciutat".

EL PERIÓDICO

"El pacte que teixeixen Podem i IU hauria sacsejat el 20-D"; "Iglesias carrega contra els periodistes"; "Prince es reuneix amb Bowie"; "Bartomeu promet un estadi diferent de tots".

Notícies relacionades

EL CORREO

"La relaxació del dèficit pot compensar la mala marxa de la recaptació fiscal basca"; "Ressusciten el cas de la xiulada a la Copa per la deriva catalana independentista"; "Dos bascos entre els millors pillos: Una parella de funcionaris va trampejar un accident en una rotonda per cobrar una pensió vitalícia".