Grau al·lega que la seva dona va admetre el blanqueig perquè tenia un trastorn mental

Desmenteix que l'exregidora Alcón, que va descriure el "barrufeig" al seu fill per telèfon, hagi rebut mai dos bitllets de 500 euros

  / MIGUEL LORENZO

 
abertran33628108 valencia 22 4 2016  pol tica  caso taula  corrupci160422101236

/

2
Es llegeix en minuts
LAURA L. DAVID / VALÈNCIA

L'exvicealcalde de València Alfonso Grau ha desmentit aquest divendres davant el jutge del 'cas Imelsa' que la seva dona, l'exregidora María José Alcón, que explicava al seu fill com el PP municipal realitzava el presumpte blanqueig de capitals pel qual està sent investigat gairebé tot el grup popular, hagués rebut dos bitllets de 500 euros a canvi d'una donació legal pel mateix import al partit, tal com ella reconeixia en les escoltes incloses en el sumari del cas.

Segons Grau, que ha declarat aquest divendres en qualitat de testimoni durant més de dues hores davant el magistrat titular del jutjat número 18 de València, la seva dona va admetre el blanqueig en un període en què estava patint greus problemes psicològics i, fins i tot, ha assenyalat no podria haver cobrat els diners perquè en aquell moment estava ingressada en un centre hospitalari com a conseqüència del seu trastorn.

L'exvicealcalde i ex mà dreta de Rita BarberáRita Barberá ha assegurat que no va veure mai els bitllets que, presumptament, el partit va entregar a la seva dona. Grau nega així la major, i assegura que no hi va haver blanqueig, i basa la seva estratègia de defensa a treure importància a les gravacions telefòniques que són en poder del jutge, al·legant que Alcón estava sota els efectes de la medicació quan li va explicar al seu fill per telèfon que al PP s'havia fet "corrupció total".

EXONERA BARBERÁ

Negant el blanqueig, Grau ha exonerat els seus excompanys imputats i també Barberá, per a qui fa només un dia el jutge instructor va demanar al Tribunal Suprem la seva imputacióimputació. I ha resolt amb això el dubte que hi havia sobre si l'exvicealcalde, coordinador de l'última campanya de Barberá fins que el seu processament en el 'cas Nóos' el va allunyar de la candidatura, consumaria o no una suposada venjança sobre l'exalcaldessa per haver apartat el matrimoni de les llistes.

A més de la seva dona, Grau també ha desmentit dos dels seus exassessors, que van explicar davant la Guàrdia Civil haver-se negat a entregar els 1.000 euros al partit, perquè van veure que era una cosa "tèrbola" que podria constituir "clarament" blanqueig. També ha desmentit que se'ls amenacés que es quedarien sense feina si no participaven en el presumpte blanqueig.

Notícies relacionades

Abans de sortir de la Ciutat de la Justícia, Grau ha tingut temps de parar-se a comprar un cupó de loteria.

L'instructor d'Imelsa tornarà a prendre aquest divendres declaració a cinc imputats: l'exsecretària del grup municipal popular, María del Carmen García-Fuster; els regidors Cristóbal Grau i Beatriz Simón, i dos assessors.