LA PLAGA DE LA CORRUPCIÓ

Francisco Granados: "Fa un any i mig que sóc a la presó i encara no sé de què se m'acusa"

L'exnúmero dos d'Esperanza Aguirre declara des de presó en la comissió que investiga l'espionatge a la Comunitat de Madrid

jrico33629231 gra200 madrid  22 04 2016   el exconsejero y exsec160422170844

jrico33629231 gra200 madrid 22 04 2016 el exconsejero y exsec160422170844 / Santi Donaire

1
Es llegeix en minuts

A través de videoconferència a l’estar entre reixes per haver ordit suposadament la trama Púnica, l’exconseller i exsecretari general del PP de Madrid Francisco Granados va comparèixer ahir en la comissió de l’Assemblea de Madrid que investiga el presumpte espionatge polític a la comunitat. L’exnúmero dos d’Esperanza Aguirre es va queixar que fa un any i mig que és a la presó sense saber de què se l’acusa, i va asseverar que no ha ficat mai «la mà a la caixa» i que si fos del PSOE, els seus companys de partit defensarien la seva presumpció d’innocència.

Notícies relacionades

Durant una hora i mitja, Granados va comparèixer des de la presó d’Estremera, on li va enviar el jutge del cas Púnica acusat, segons l’acte de presó, de blanqueig de capitals, pertinença a organització criminal, tràfic d’influències, suborn, malversació, prevaricació i frau. El jutge de l’Audiència Nacional Eloy Velasco considera que, al llarg de la seva carrera política, Granados hauria beneficiat en matèria de contractació pública i urbanisme el seu amic i empresari David Marjaliza, i per fer-ho va formar part d’una trama de tràfic d’influències, que va utilitzar en benefici propi.

L’antic número dos d’Aguirre al PP de Madrid va criticar el format de la comissió d’investigació, i va assegurar que, al no deixar-li fer una intervenció inicial s’estava «coartant» la seva llibertat d’expressió. «Passaran a la història com aquells que han coartat la llibertat d’expressió d’una persona que desitja parlar de la corrupció», es va queixar.