Sánchez exigeix a Rajoy que expliqui el 'cas Soria' al Congrés

El líder del PSOE recorda que va demanar des del primer moment la renúncia del ja exministre

 

  / EFE

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MADRID

La renúncia del ministre d'Indústria en funcions, José Manuel Soria, per haver mentit sobre la seva responsabilitat en dues societats en paradisos fiscals s'ha conegut aquest divendres quan el líder socialista, Pedro Sánchez, era en una entrevista radiofònica. “És el que exigia. Però Mariano Rajoy ha de comparèixer per aclarir-ho”, ha dit a Onda Cero el secretari general del PSOE, que ha recordat que des que va esclatar l'escàndol, dilluns passat, el seu partit ha demanat que el dirigent canari sortís del Govern.

Notícies relacionades

Però amb la renúncia del ja exministre no n'hi ha prou, segons Sánchez. “Rajoy ha de comparèixer al Congrés per explicar totes les qüestions del ‘cas Soria”, ha insistit, i ha reclamat al president en funcions que reti comptes davant el Parlament, cosa a què de moment es nega.

MISSATGE A PODEM

Els múltiples escàndols de corrupció que afecten el PP li han tornat a servir a Sánchez per mantenir la pressió sobre Pablo Iglesias, que la setmana passada va abocar a un fracàs gairebé segur l'aliança proposada pel secretari general del PSOE entre el seu partit, Podem i Ciutadans. “Iglesias mai ha volgut negociar amb el PSOE. Ha estat en tot moment en campanya”, ha dit Sánchez, per a qui el líder del partit morat serà “responsable que hi hagi unes segones eleccions i una segona oportunitat per a Mariano Rajoy”.