Manos Limpias: les seves causes més estrambòtiques

El pseudosindicat ultra ha arribat a protestar per 'Los Lunnis' i a presentar batalla contra la masturbació

combolunniseto

combolunniseto

1
Es llegeix en minuts
RAFA JULVE / BARCELONA

Manos Limpias, ara en la picota arran de la detenció del seu secretari generalMiguel Bernad, per un presumpte delicte d'extorsió, s'ha personat com a acusació en la majoria dels casos judicials més rellevants dels últims anys, amb menció especial al 'cas Nóos' i la imputació de la infanta Cristina. El pseudosindicat s'ha querellat també contra l'exjutge Baltasar Garzón, contra la plataforma Nunca Máis i contra Josep-Lluís Carod-Rovira per reunir-se amb ETA i ha anat rebent un revés rere l'altre.

També ha actuat en el 'cas Bárcenas', contra Artur MasCarles Puigdemont, Carme Forcadell, la família PujolAda Colau, la PAH, la CUP, Pablo Iglesias i fins i tot contra l'actor Willy Toledo, però els que segueixen són les causes (si és possible) més estrambòtiques que ha emprès l'organització ultradretana.

'LOS LUNNIS' I LA GUÀRDIA CIVIL

Manos Limpias va presentar el 2005 una denúncia a la Fiscalia de Menors contra TVE aran d'un capítol de 'Los Lunnis' en què es mostrava una casament entre homosexuals. El pseudosindicat acusava a l'ens públic de "transgredir el dret a l'honor i intimitat dels menors", però el cas va quedar arxivat. Tres anys abans havia obtingut la mateixa resposta després de denunciar a la Guàrdia Civil per modificar el reglament de les cases quarter per permetre que els agents gais poguessin viure junts.

SAMUEL ETOO

L'organització que dirigeix Bernad va recórrer a la Federació Espanyola de Futbol i al Consell Superior d'Esports per denunciar l'exdavanter blaugrana. El "¡Madrid, cabró, saluda el campió!" que va cridar l'ariet camerunès en la celebració per la victòria al campionat de Lliga del 2005 representava per a Manos Limpias una ofensa al Madrid, als madrilenys i una "incitació a la violència", però allà va quedar tot.

LA MASTURBACIÓ

Notícies relacionades

La Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia d'Extremadura va arxivar el 2010 una querella presentada pel sindicat conservador contra la Junta d'Extremadura per un suposat delicte de corrupció de menors i contra la integritat moral. En concret, Manos Limpias carregava contra una campanya sobre sexualitat desplegada per l'Executiu autonòmic que portava per lema 'El plaer és a les teves mans', que per als querellants no feia més que incitar a l'onanisme.

BOMBERS EN CALÇOTETS

Fins i tot un col·lectiu de bombers de Madrid que reclamava en calçotets millores laborals va estar en el focus del pseudosindicat ultradretà.