El Rei tornarà a cridar a consultes els partits polítics els dies 25 i 26 d'abril

El Monarca vol constatar si encara queda una oportunitat d'encarregar una investidura o s'ha de dissoldre les Corts

El primer a passar per la Zarzuela serà el president del Congrés, Patxi López, que hi anirà el dia 21

abertran32542369 gra275  madrid  25 01 2016   el rey felipe vi  i  160412105937

abertran32542369 gra275 madrid 25 01 2016 el rey felipe vi i 160412105937 / CHEMA MOYA

1
Es llegeix en minuts
Gemma Robles
Gemma Robles

Directora de 'El Periódico de España'.

Especialista en Política

ver +

El Rei ha decidit tornar a convocar els portaveus dels diferents grups polítics els dies 25 i 26 d'abril, per constatar de primera mà si realment s'han trencat les negociacions d'investidura o encara queda alguna possibilitat de tornar a encarregar a algun aspirant l'intent de formar govern abans de procedir a dissoldre les Corts. Si és així, el 26 de juny hi hauria eleccions generals.

Notícies relacionades

En un comunicat emès des de la Zarzuela, s'ha confirmat una previsió que els partits donaven informalment per feta, ja que comptaven que Felip VI voldria tornar a parlar amb els partits abans de donar per tancada una legislatura que, si no hi ha cap sorpresa d'última hora, passarà a la història per la seva brevetat. El primer a veure's amb el Monarca serà el president del Congrés, Patxi López, que està citat per al dia 21.

Després que la setmana passada fracassés la reunió a tres entre PSOE, Podem i Ciutadans, el cert és que les principals organitzacions polítiques donen per liquidat el període de diàleg i es disposen a preparar-se per a la repetició dels comicis. El guanyador de les eleccions del 20-D i cap del PP,  Mariano Rajoy, fa setmanes que assegura que telefonarà al secretari general dels socialistes per buscar una última oportunitat i proposar una gran coalició, però aquest contacte no arriba. Entre altres coses perquè Pedro Sánchez i el seu equip ja han insistit que no afavoriran un govern conservador ni per activa ni per passiva.