Félix de Azúa torna a la càrrega: "En alguns llocs prefeixistes com Catalunya s'ensenya l'esperit nacional i a odiar l'enemic"

L'acadèmic de la RAE es pregunta què entén per misogínia "una dona que a penes té estudis", en referència a Colau

1
Es llegeix en minuts
CARLOS CUÉLLAR / BARCELONA

Primer va enviar a "servir peix" l'alcaldessa de BarcelonaAda Colau, i ara ha dirigit les seves paraules contra el sistema educatiu català. L'acadèmic de la RAE Félix de Azúa ha dit en una entrevista per a 'Vozpópuli' que "els nens no aprenen res a l'escola o als instituts". "Aprenen ideologia, sobretot en alguns llocs prefeixistes com Catalunya, on se'ls ensenya l'esperit nacional i a odiar l'enemic". 

No és la primera vegada que l'escriptor es pronuncia en contra de l'educació catalana. En altres ocasions ha arribat a afirmar que les institucions educatives se centren a "ensenyar odi a Espanya" perquè "estan en mans de talibans". 

Davant la pregunta de l'entrevistadora sobre si realment estava d'acord amb el que estava dient, Azúa ha reafirmat les seves paraules amb un "sí, és clar".

LA CULPA, DE COLAU

Per una altra part, l'acadèmic ha rebutjat les acusacions de "masclista" i "classista" que li va dirigir Ada ColauAda Colau a Twitter, després de la seva diatriba contra l'alcaldessa de Barcelona, i en canvi ha suggerit que ha sigut ella "qui ha humiliat les peixateres".

Notícies relacionades

"El que deia és que Ada Colau no tenia preparació per portar una ciutat de quatre milions d'habitants. Per això vaig dir que li aniria millor estar en un lloc de peixatera, però a ella les peixateres li deuen semblar una cosa espantosa, perquè li ha dolgut molt", ha dit Félix de Azua.

L'escriptor i membre de la Real Academia Española ha considerat que Colau "no és feminista, és donista" a l'haver-lo titllat de "misogin", i ha acabat l'entrevista amb un altre cop baix: "¿Què deu entendre per misogínia una dona que a penes té estudis?".