EXABRUPTE D'UN ACADÈMIC DE LA RAE

Félix de Azúa: "Ada Colau hauria d'estar servint en una parada de peix"

"No té ni idea de com es porta una ciutat ni li importa", afirma l'escriptor sobre l'alcaldessa de Barcelona

 

  / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
JOSE RICO / BARCELONA

El recentment nomenat acadèmic de la RAE Félix de Azúa ha afirmat que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, hauria "d'estar servint en una parada de peix" perquè "no té ni idea de com es porta una ciutat ni li importa". L'escriptor segueix els passos del regidor del PP a Palafolls Óscar Bermán, que setmanes enrere va opinar que l'alcaldessa de Barcelona hauria d'estar "netejant terres".

"Una ciutat civilitzada i europea com Barcelona té com a alcaldessa Colau, una cosa que fa riure. Una dona que hauria d'estar servint en una parada de peix. No té ni idea de com es porta una ciutat ni li importa, l'únic que li importa és canviar els noms dels carrers", critica l'escriptor en una entrevista a la revista 'Tiempo'.

El 13 de març, en el seu discurs d'ingrés a la RAE, Azúa ja va carregar contra Colau, a qui va qualificar de "pobra dona".

CATALUNYA, COM TXECOSLOVÀQUIA

Azúa denuncia la "pressió social" existent a Catalunya i la compara amb la "Txecoslovàquia dels tancs russos o l'època d'ETA" al País Basc. "És una pressió constant, cada dia i a totes hores. Però somrient. És feixisme somrient, feixisme simpàtic, de fira, del poble", afegeix.

Durant l'entrevista, l'acadèmic retreu també el suport a les urnes a PP i PSOE: "La gent deu votar borratxa, jo em sento fora de lloc", assegura. Fins i tot qüestiona el seu suport futur a Ciutadans, partit amb qui va participar en la seva fundació. "Fins ara votava Ciutadans. Les pròximes, ja ho veurem", diu.

Però les principals crítiques se les emporta Podem, recordant que "han acceptat diners dels goril·les veneçolans i els botxins iranians".

ELS "XAIETS" DE PODEM

"Jo no entenc com algú els segueix fent cas. La gent no sap què és l'Iran, que pengen als homosexuals de grues i lapiden les adúlteres, o el que fa el castrisme veneçolà. A aquesta gent de Podem ningú els ho diu quan retreuen a la resta ser casta", apunta.

Notícies relacionades

En aquesta mateixa línia, qualifica les escoles d'humanitats a Espanya de "grotesques i catastròfiques". "Fixi's el que ha sortit de la Facultat de Polítiques de la Complutense... És el més ignorant del país, però aconsegueixen portar la gent gregària, com xaiets. I això que Pablo Iglesias cada vegada que cita un llibre ho fa malament", afegeix.

En qualsevol cas, Azúa afirma que està "cansat de lluitar en totes les batalles" I assegura que després de l'estiu no parlarà d'aquests temes. "Sí, em canso. És més, després de l'estiu, em retiro. Tinc coses per fer. Em dedicaré a regar el meu jardí. S'ha acabat", ironitza.