Tardà defensa la cooficialitat del castellà i Rufián destaca que Catalunya és "bilingüe"

El portaveu adjunt d'ERC al Congrés rebutja el manifest que advoca perquè el català sigui l'única llengua oficial d'una Catalunya independent

undefined32553418 madrid 26 01 2016 politica primera junta de portav160126171414

undefined32553418 madrid 26 01 2016 politica primera junta de portav160126171414

1
Es llegeix en minuts

Els diputats d'ERC Joan Tardà i Gabriel Rufián han sigut dels primers a rebutjar el manifest del Grup Koiné que subratlla la idea que el català sigui l'única llengua oficial d'una Catalunya independent perquè, asseguren els firmants, el bilingüisme "legitima" subordinar "una llengua a una altra". El text ha sigut censurat per la majoria dels partits amb representació al Parlament.

Els dos republicans han utilitzat Twitter per recolzar la cooficialitat del castellà i per recordar l'aposta dels republicans per aquesta opció lingüística, que fins i tot el seu líder, Oriol Junqueras, ha defensat en un article a EL PERIÓDICO.

Notícies relacionades

"La república de Catalunya tindrà com a llengua oficial el català i el castellà serà cooficial. Les dues llengües, nostres", ha apuntat Tardà, portaveu adjunt d'ERC al Congrés, alhora que nega que aquesta opció lingüística sigui un risc per al català.

Per la seva part, Rufián, preguntat en aquesta xarxa sobre la seva opinió respecte de la proposta del Grup Koiné, ha subratllat que a Catalunya "som bilingües".