El lapidari de la crisi de Podem

La destitució de Sergio Pascual com a secretari d'organització ha provocat una cascada de reaccions

 

  / JUAN MANUEL PRATS

2
Es llegeix en minuts

La destitució, cap a la mitjanit, de Sergio PascualSergio Pascual com a secretari general de Podem ha provocat una allau de reaccions al partit sobre la crisi interna. Una crisi que es va obrir amb la dimissió de 10 dirigents de Podem Madrid. Aquestes són algunes de les principals:

Pablo Iglesias (secretari general): "A Podem no hi ha ni hi haurà corrents ni faccions que competeixin pel control dels aparells i els recursos; això ens convertiria en allò que hem combatut sempre: un partit més". "No hem de tornar a cometre errors com aquest (en referència a la dimissió dels 10 dirigents de Podem Madrid) i se n'hauran d'assumir les responsabilitats".

Després de la primera crisi, Iglesias va apuntar a Twitter: "Hi ha una cosa que no ens perdonaran, Íñigo Errejón: no ser com ells. És un honor ser secretari general amb vosaltres al meu costat, company".

Íñigo Errejón (secretari polític) no ha fet cap declaració des de la destitució fulminant de Pascual. No obstant, després de la dimissió de la cúpula a Madrid va tuitejar: "Males notícies per als que busquen excuses per a la gran coalició de la restauració: amb Pablo Iglesias, espatlla amb espatlla".

Sergio Pascual (exsecretari d'organització), després de fer-se pública la seva expulsió: "Dos anys de deixar-me la pell construint organització i participació popular. Segueixo compromès amb el projecte de majories per al canvi".

Carolina Bescansa (secretària d'anàlisi política i programa): "El que vulgui veure divisions ideològiques importants o estratègies diferents és que no ens coneix (...) Es tracta d'una correcció de rumb per complir millor els objectius i no debilitar el partit".

Rafa Mayoral (membre del consell ciutadà): "Hi havia necessitat de fer canvis en l'àmbit de la política organitzativa (...) Som una organització que s'ha construït en molt poc temps, molt ràpid, i això ha generat diferents friccions i problemes que són evidents en la construcció territorial i organitzativa. El que es planteja és reorientar aquest treball organitzatiu".

Irene Montero (portaveu adjunta al Congrés): El cessament de Pascual és conseqüència d'una pèrdua de confiança derivada d'una gestió ineficient o inadequada que ha fet mal al partit".

Emilio Delgado (exsecretari d'organització de Podem Madrid): "El que sembla evident a aquestes altures és que tenim una idea de la responsabilitat i de la bellesa ben diferent". "Sergio Pascual, tot el meu suport i gratitud per un treball descomunal, molt trist que paguis tu per la irresponsabilitat d'altres. Molt".

Notícies relacionades

Marc Bertomeu, secretari general de Podem Barcelona: "No són bones notícies per al conjunt de l'organització. Es percep com una mala notícia, però no hem de tenir por de prendre aquestes decisions. Som un partit i a vegades les hem de prendre, i els responsables les explicaran en les pròximes hores o dies".

Pablo Fernández (secretari general de Podem a Castella i Lleó), sobre els rumors de divisió entre Iglesias i Errejón: "Es tracta de soroll i d'una cortina de fum perquè la gent no se centri en l'important: conformar un govern de canvi a Espanya".

Temes:

Podem