César Luena, sobre els canvis a Podem: "Això al PSOE no es pot fer"

El número 2 del PSOE al·lega que al seu partit aquestes decisions són consensuades sobre la base d'una "democràcia interna"

 

  / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
CARLOS CUÉLLAR / BARCELONA

César Luena, actual secretari d'organització del PSOE, ha manifestat el seu "respecte" per la destitució de Sergio Pascual, fins ara el seu homòleg a Podem. No obstant, ha recalcat aquest dimecres en una entrevista per a TVE que al seu partit no és possible prendre aquesta mena de decisions per part del secretari general. "Això al PSOE no es pot fer", ha afirmat. 

Luena defensa que per la "democràcia interna" que hi ha al partit socialista "seria impossible prendre decisions d'aquesta mena". Decisions com aquesta, ha declarat, "no les pot prendre el líder màxim en solitari". 

Notícies relacionades

El secretari d'organització del PSOE no ha volgut qualificar de cap manera la decisió presa per la secretaria general de Podem. Sí que ha aprofitat per mostrar la seva sorpresa pel moment escollit per Pablo Iglesias per destituir Pascual, just quan havia advertit que no toleraria faccions al seu partit.

En aquesta línia, Luena considera que les acusacions de Podem culpant la bancada socialista de les divisions en el si de la força morada, són més aviat un intent "d'allunyar una pilota amb una puntada llarga", ja que considera que al seu partit no disposen de "capacitat d'influir" en la vida interna d'altres forces polítiques.