Iglesias destitueix el braç dret d'Errejón

El líder de Podem aparta Sergio Pascual com a secretari d'organització i l'acusa de perjudicar el partit

Pablo Iglesias, líder de Podem, destitueix Sergio Pascual. / JUAN MANUEL PRATS / VÍDEO: ATLAS

Pablo Iglesias, líder de Podem, destitueix Sergio Pascual.
 

/

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

Pablo Iglesias ha destituït aquest dimarts a última hora de la nit Sergio Pascual com a secretari d'organització de Podem. En un comunicat del partit, el líder lila l'acusa d'haver portat a terme una "gestió deficient" i considera que la seva actuació ha "perjudicat greument" la formació. Pascual, també membre de l'executiva i diputat al Congrés per Sevilla, és considerat el braç dret d'Íñigo Errejón. 

El breu comunicat que el partit lila ha fet públic prop de mitjanit no fa referència explícita a la pugna interna pel poder entre faccions, ni a les deu dimissions que es van produir la setmana passada en la direcció regional de Madrid, però responsabilitza Pascual de posar en risc el partit en el delicat moment de les negociacions per la governabilitat.

El fins ara secretari d'organització mantindrà l'acta de diputat, però les seves funcions, de moment, queden assumides per la secretaria general, en mans d'Iglesias.

Notícies relacionades

La decisió constitueix, de facto, la intensificació de les disputes entre el sector 'errejonista' i el 'pablista' i es produeix després de l'evident fredor que han mantingut els número u i dos de Podem en el ple celebrat aquest dimarts a la tarda al Congrés, on gairebé ni s'han mirat malgrat estar asseguts en escons contigus. Mentre eren a l'hemicicle, el líder lila ha fet pública una carta dirigida als seus simpatitzants en què, en clau interna, ja advertia que no toleraria faccions a Podem i anunciava que els que han comès errors hauran d'assumir responsabilitats.

Aquest dimecres està prevista la reunió del consell ciutadà autonòmic de Madrid. Un terç d'aquest òrgan, format pels dirigents de l'entorn d'Errejón, va dimitir dimecres passat per discrepàncies amb el secretari general de la regió, Luis Alegre, càrrec de confiança d'Iglesias.