CAMÍ DE LA INVESTIDURA

Rajoy crida a la unitat del PP per fer front al PSOE i Ciutadans

El president en funcions surt al pas de les veus del seu partit que li reclamen un pas enrere

 

  / EFE / LAVANDEIRA JR

1
Es llegeix en minuts

Davant el laberint en què s'han convertit les negociacions per a la investidura, Mariano Rajoy ha sortit aquest diumenge a combatre les veus del seu partit que li reclamen un pas enrere. El president del Govern en funcions ha apel·lat a Pontevedra al PP per "mantenir la unitat i preservar la independència" per poder fer front al "sectarisme" del PSOE, però també als que demanen el seu cap, com el líder de Ciutadans, Albert Rivera, i algun baró o exbaró popular, com el murcià Alberto GarreAlberto Garre i el castellanolleonès Juan Vicente HerreraJuan Vicente Herrera.

Notícies relacionades

"No podem oblidar el que som, som el primer partit d'Espanya, i les decisions de 800.000 afiliats, les pren l'organització més gran d'Espanya i no les prenen altres per nosaltres", ha afirmat en la clausura del congrés provincial del PP de Pontevedra, ciutat on tornava després d'haver sigut declarat persona no grata per l'ajuntament on va ser regidor en el passat. Rajoy ha insistit en la seva aposta per una coalició de govern entre el PP, el PSOE i Ciutadans com la fórmula que més garantiria l'estabilitat econòmica i que més certesa donaria als mercats. I ha reiterat que el seu partit "no propiciarà de cap manera que qui hagi perdut sigui president".

Rajoy ha compartit acte amb el president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, que no ha donat cap pista sobre si repetirà com a candidat autonòmic a les eleccions de la tardor. El baró gallec del PP desfulla aquests dies la margarida sobre el seu futur polític, que podria passar per fer el salt a la política estatal.