Carta de Mariano Rajoy a la ciutat que el va declarar persona no grata

"No penso renunciar a Pontevedra", afirma el president en funcions al tornar a la localitat on va ser regidor

Rajoy visita Pontevedra, la ciutat on va ser regidor i de la qual va ser declarat persona no grata. / FOTO: EFE. VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts

Pontevedra, la ciutat on va ser regidor, li ha donat últimament uns quants disgustos a Mariano Rajoy. Allà va ser víctima d'una agressió en plena campanya de les eleccions generals i, més recentment, el president del Govern en funcions ha vist com l'ajuntament pontevedrès el declarava persona no grata amb els vots del PSG-PSOE, En Marea i el BNG.

Mariano Rajoy, minuts després de l’agressió: Estic molt bé, estupendament, sense problema / EFE / ATLAS

Aquest diumenge, Rajoy ha tornat a la ciutat després de tots aquests fets per celebrar un acte del PP en companyia del president gallec, Alberto Núñez Feijóo, que aquests dies desfulla la margarida sobre el seu futur polític (a la tardor hi ha eleccions a Galícia). Abans d'aquest míting, Rajoy s'ha dirigit als pontevedresos a través d'una carta publicada per 'Faro de Vigo'. Aquests són alguns fragments de la missiva:

-"Avui torno a la meva ciutat, Pontevedra. No penso renunciar-hi".

-"No renunciaré ni als meus amics ni a les meves vivències a Pontevedra. Certament mai he sentit la temptació d'allunyar-me d'aquí, però si alguna vegada ho hagués considerat, la meva dona, tan pontevedresa i amant d'aquesta ciutat com jo, s'hauria encarregat d'aclarir qualsevol mena de dubte".

-"Avui visc a Madrid, abans ho vaig fer a Santa Pola o a Villafranca del Bierzo, però sempre torno a Pontevedra perquè en aquesta ciutat vaig fer les meves arrels i perquè no vull ser de cap altre lloc".

-"Gairebé tot el que sé de política ho vaig aprendre aquí: de les victòries i les derrotes; dels desenganys i de les reconciliacions; dels pactes i de la generositat".

-"Lamento molt que alguns regidors d'aquesta ciutat que sento tan meva m'hagin volgut fer mal quan hi ha altres maneres molt més raonables de mostrar el desacord amb un governant".

Notícies relacionades

-"Estic absolutament segur que algun dia, tant de bo no gaire llunyà, algun alcalde de Pontevedra, tant de bo l'actual, plantejarà la retirada d'aquesta declaració de no grat que no aporta res a la ciutat".

-"Aquesta ofensa ha sigut àmpliament compensada per totes les mostres de solidaritat i d'afecte que he rebut des d'aleshores i que agraeixo de cor".