INTERCANVI DE MISSIVES

Margallo rebutja reunir-se amb Romeva

El ministre d'Exteriors prefereix esperar que el Constitucional decideixi sobre el recurs del Govern central contra la conselleria que dirigeix

rjulve33008617 gra310  madrid  01 03 2016   el ministro en funcio160301175102

rjulve33008617 gra310 madrid 01 03 2016 el ministro en funcio160301175102 / J J Guillen

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El mes de febrer passat el Tribunal Constitucional va acceptar el recurs presentat pel Govern central contra les atribucions de la Conselleria d'Afers Exteriors de la Generalitat. Per esquivar la suspensió decretada pel Constitucional, la Generalitat va acordar la setmana passada canviar el nom de la conselleria i el departament que dirigeix Raül Romeva va passar a anomenar-se Departament d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència. 

En aquesta línia, l'alt càrrec català va redactar una carta el mes de gener passat destinada al ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, en què li mostrava interès per reunir-se amb ell per "tractar assumptes d'interès comú i establir mecanismes de col·laboració". 

Notícies relacionades

La resposta de Margallo també s'ha manifestat en forma de missiva per recalcar-li a Romeva que "Catalunya no té competències en acció exterior de l'Estat". El ministre li sol·licita cautela i li assegura que és "aconsellable" esperar que el Constitucional es pronunciï per asseure's junts a filar les relacions entre aquest ministeri i la Generalitat de Catalunya. 

Tot i que Margallo garanteix "la plena continuïtat" en la col·laboració d'Exteriors amb Catalunya, li recorda a Romeva que el Govern central s'ha vist "obligat" a presentar el recurs, i li diu que "la creació d'una Conselleria d'Afers Estrangers s'inscriu, segons les seves pròpies declaracions, en la decisió d'anar establint estructures d'Estat; propòsit que, com pot suposar, xoca frontalment amb la legalitat espanyola i internacional".