Rufián: "Pensar que Rivera és com Churchill i no Trump es cura a Catalunya"

El republicà afirma que l'independentisme va guanyar el 27-S

El dirigent d’Esquerra Republicana de Catalunya, Gabriel Rufián, ha aprofitat la seva intervenció per fer una declaració de principis. / periodico

1
Es llegeix en minuts
XABI BARRENA / MADRID

El diputat d'ERC, Gabriel Rufián, que ha fet en aquesta ocasió de portaveu d'ERC, ha tornat, com Joan Tardà  dimecres, a fer el paper de 'poli dolent', En una intervenció d'ampli espectre, percudint sobre molts elements, el republicà ha fet una declaració de principis: "Sóc xarnego i sóc independentista". Per triar un dels assumptes abordats, cal destacar l'atac que ha traçat al soci de Pedro Sánchez, Ciutadans i al seu líder, Albert Rivera: "Creure que Rivera és Winston Churchill i no Donald Trump es cura a Catalunya veient com els de Ciutadans fugen quan s'havia de condemnar el franquisme".

Notícies relacionades

Rufían, desafiador i que ha vist com el president de la Cambra, Patxi López, li retirava el so del micròfon, ha reclamat a Sánchez "que sigui demòcrata" i que posi les urnes per a un referèndum a Catalunya, perquè, en democràcia, "les qüestions no es dirimeixen mitjançant sentències ni insults, sinó votant".

Seguidament, i abans de vaticinar que per a "crisi de convivència" (com va qualificar dimarts el líder del PSOE la situació a Catalunya) la que tindrà el mateix Sánchez al seu partit, Rufián ha afirmat que l'independentisme "va guanyar el 27-S davant una gran maquinària de poder".