Foc creuat entre ERC i Ciutadans

Girauta acusa Rufián de "calumniar" el seu partit després que el republicà els acusi de no condemnar el franquisme

Foc creuat entre ERC i Ciutadans / periodico

1
Es llegeix en minuts
RAFA JULVE / BARCELONA

El que passa en més d'una ocasió al Parlament s'ha traslladat aquest divendres al Congrés en la segona ronda del debat d'investidura. ERC i Ciutadans s'han llançat dures acusacions que li han trencat el guió al president de la Cambra baixa, Patxi López. La picabaralla ha saltat després que el republicà Gabriel Rufián ha afirmat que Ciutadans és "l'Hisendat" del PP, la seva marca blanca, però sobretot quan ha acusat el partit taronja de no condemnar el franquisme.

"Creure que Rivera és Winston Churchill i no Donald Trump es cura a Catalunya Winston ChurchillDonald TrumpCatalunyaveient com els de Ciutadans fugen quan s'havia de condemnar el franquisme", s'ha despatxat Rufián durant la seva intervenció. Els gestos d'empipament de la bancada taronja han sigut ostensibles. Finalitzades les intervencions de tots els grups, el portaveu de Ciutadans, Juan Carlos Girauta, ha demanat la paraula per replicar al diputat d'ERC per atacar el seu "honor".

"DISCURS TORTUÓS"

Notícies relacionades

"El senyor Rufián creu que repetint 1.000 vegades una mentida es converteix en veritat", ha asseverat Girauta. Tot seguit, a part de mofar-se del "discurs tortuós" del seu rival, l'ha acusat de llançar una "calúmnia" a l'afirmar que el partit taronja no ha condemnat el franquisme. "Ciutadans va condemnar el franquisme al Parlament de Catalunya el 27 de setembre del 2013", ha subratllat Girauta. També ho va fer aquest dijous, de forma unànime amb la resta de partits, encara que el diputat no ho ha recordat.

El cas és que aquest episodi ha caldejat més encara els ànims i ha derivat en una agra petició d'intervencions que se li ha descontrolat al president de la Cambra. López ha hagut de silenciar Rafael Hernando (PP) i posteriorment Joan Tardà (ERC), que demanava contrareplicar a Girauta però que finalment no ha obtingut el plàcet del president del Congrés.