Fachin: "Podem s'ha de decidir des de Catalunya"

"El candidat d'Iglesias ha de ser el que s'elegeixi a Catalunya", adverteix el diputat en la presentació del seu projecte per dirigir la formació

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L'ambient a Podem està caldejat. Mentre a Madrid estan embrancats en la formació del Govern i no volen avançar les primàries a Catalunya, les bases liles a Catalunya estan inquietes. Més de vint cercles de la formació han firmat els últims dies una petició per a la convocatòria d'una Assemblea Ciutadana; s'hi posaria al damunt de la taula la dimissió de la gestora que dirigeix el partit des de la dimissió de Gemma Ubasart, fixar un calendari electoral i debatre sobre la posició de Podem en la confluència. Si arriben al 35% dels 90 cercles forçarien aquesta assemblea extraordinària.

Notícies relacionades

Mentre des de la direcció de Madrid s'intenta postergar les primàries per poder construir una candidatura oficialista (Jéssica Albiach Raimundo Viejo són els noms que més sonen), Albano Dante Fachin ha donat aquest dimecres el tret de sortida a la seva campanya cap a la secretària general. El portaveu adjunt de Catalunya Sí que es Pot, que va avançar que es presentaria a les primàries en una entrevista a EL PERIÓDICO, ha anunciat la posada en marxa d'un procés de debat territorial davant la negativa de la direcció a convocar primàries.

'Ho Podem Tot' és el nom d'aquest projecte polític que pretén vehicular el debat que no s'ha pogut afrontar de moment en l'organització. "Avui arrenquem aquest procés de debat, que es fonamenta i parteix d'un eix molt concret: el que es faci a Podem Catalunya s'ha de decidir des de Catalunya". A més d'ell, també secunden aquesta proposta el també diputat al Parlament Joan Giner i més d'un centenar de militants de la formació. Sergio Pascual, secretari d'organització del partit, té previst desplaçar-se aquesta setmana a Catalunya per tractar la delicada situació que es viu a Podem i perfilar una candidatura alternativa. "El candidat de Pablo Iglesias ha de ser aquell que triï la gent que hi ha Catalunya", li adverteix Fachin. "No es poden fer llistes amb nom sense fer debat perquè aleshores cauríem a elegir gent, en allò dels barons".