CDC inicia un "torn obert" per a la fundació del nou partit

Obrirà debats territorials i sectorials "sense apriorismes" ni "dirigits des de dalt"

Artur Mas farà una ruta per participar en diferents consells de federació

abertran32627632 barcelona 2016  02 01  politica  carles puigdemont160201113305

abertran32627632 barcelona 2016 02 01 politica carles puigdemont160201113305

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / BARCELONA

Convergència posarà en marxa a partir dels pròxims dies un procés de debat intern denominat "torn obert"  perquè la militància del partit, simpatitzants i excàrrecs defineixin com volen que sigui el nou partit. 

“Aquest torn obert té vocació d'obertura màxima sense apriorismes”, ha explicat la portaveu, Marta Pascal després de la reunió del secretariat permanent. “Es farà a través de debats territorials, de forma molt capil·lar a militants, simpatitzants i persones que han format part de qualsevol llista de CDC, unes 30.000 persones interpel·lades", ha afirmat.

Els debats no estaran tutelats per la direcció sinó per un equip "dinamitzador", segons ha explicat la portaveu. Es busca que siguin reunions amb vocació "horitzontal" en què participaran els militants debatent respecte a la ideologia, l'estructura organitzativa i l'estratègia. Els debats generaran un document final que es portarà al congrés.

ENQUESTA INTERNA

Notícies relacionades

"Aquest és un debat horitzontal sense apriorismes, no definit des de dalt i que el portarà la militància", ha insistit Pascal. Una part serà en forma d'enquesta amb unes 90 preguntes, entre elles sobre el nom del partit i la manera d'organitzar-se, entre altres qüestions. A més, s'obrirà una web i el líder del partit i expresident, Artur MasArtur Mas, farà una ronda de reunions amb els consells de federació del partit.

Pascal ha afirmat que el secretariat -el nucli dur- del partit ha viscut un debat "intens". I ha insistit que no hi haurà cap barrera a parlar sobre qüestions també organitzatives respecte a l'estructura de la nova formació.