Domènech: "Rajoy pressiona per a la gran coalició"

El cap de llista d'En Comú Podem considera que l'avançament electoral de què parla el president només és per forçar l'acord amb C's i el PSOE

lpedragosa32150145 barcelona 12 12 2015  elecciones generales   xavi 151218233212

lpedragosa32150145 barcelona 12 12 2015 elecciones generales xavi 151218233212

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Xavier Domènech té clar que la conversa de Rajoy amb David Cameron en què li deia que "el més probable és que hi hagi eleccions el 26 de juny" no és cap relliscada sinó que forma part de la seva estratègia de pressió. "El PP només té dues cartes fortes en la negociació: dir que intentarà forçar eleccions anticipades, en què podria recuperar vot de C's i que al PSOE a priori no li somriurien, per forçar la gran coalició. L'altra és la retirada de Rajoy, però ell només vol la primera", sentencia el cap de llista d'En Comú Podem.

Notícies relacionades

Per l'esquerra alternativa, l'estratègia popular ha perdut força després dels escàndols de corrupció de València i Madrid. "El que podia semblar una forma de pressionar, cada vegada és menys creïble". Domènech també ha recorregut a la ironia per criticar l'estratègia del partit taronja. "Ciutadans està fent un Ibex-35 al PSOE. La primera fase de la negociació per a Ciutadans s'està acabant. Just el dia després que dir-ho, arriba l'oferta del PP de fer Pedro Sánchez vicepresident, que és part de la segona, la d'incorporar el PP".

UN METEORIT AMENAÇA EL CONGRÉS

Davant aquesta opció, En Comú Podem planteja saltar del món de la aritmètica per anar al de la política real. "Si és per suma de vots, l'opció més estable seria la gran coalició, però políticament seria inestable. Deixem els debats aritmètics i fem-ne de polítics. No és senzill, però pot donar solidesa". Per això, ha comminat Pedro Sánchez a no fer cas de les veus catastrofistes que auguren l'apocalipsi amb una govern de progrés. "Hi ha un meteorit que passarà per la Terra el 5 de març i no descartem que el PP digui que si governem nosaltres pugui caure al Congrés".