BUSTOS I COLLBONI TAMBÉ ESTAN ENCAUSATS

Pere Navarro, imputat en el 'cas Mercuri'

La Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció va demanar a la jutge la seva investigació per presumptes tractes de favor

Pere Navarro, ex primer secretari del PSC, en una reunió de l’executiva del PSOE.

Pere Navarro, ex primer secretari del PSC, en una reunió de l’executiva del PSOE. / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
ALBERT SEGURA / SABADELL

L'ex primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha sigut imputat en el 'cas Mercuriper presumpta corrupció i tràfic d'influències. La Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, que ha confirmat aquest fet, va demanar la seva imputació, ara investigació, al considerar que hauria incorregut en un delicte de tràfic d'influències per beneficiar el fundador de Canal Català, Nicola Pedrazzoli, en la concessió d'un canal de televisió.

En l'exercici de l'acusació popular, la plataforma va decidir sol·licitar al Jutjat d'Instrucció número 1 de Sabadell la imputació de Navarro, ja que podria haver comès un possible delicte de tràfic d'influències en la seva participació en les gestions que va fer l'exalcalde de Sabadell i també imputat, Manuel Bustos, davant els membres del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC).

Notícies relacionades

Segons la investigació, que s'emmarca en la peça separada número 29, Bustos hauria volgut exercir pressió sobre els consellers del PSC al CAC perquè es concedís un canal de televisió a Pedrazzoli, per la qual cosa també es va imputar l'exsecretari d'organització del partit, Jaume Collboni.

La plataforma apunta que Bustos hauria contactat per telèfon amb el també exalcalde de Terrassa, amb el fi de motivar el vot afirmatiu dels representants socialistes del CAC en benefici de Pedrazzoli. La data de la compareixença davant la jutge a Sabadell encara no ha transcendit.