LA PLAGA DE LA CORRUPCIÓ

El portaveu del PP de València, imputat, no renuncia a l'acta de regidor

Alfonso Novo, successor de Rita Barberá, diu que no tenia "ni idea" del presumpte blanqueig de diners pel qual se l'investiga

epons32648428 valencia 3 2 2016  pol tica  operaci n taula  alfo160203110945

epons32648428 valencia 3 2 2016 pol tica operaci n taula alfo160203110945 / MIGUEL LORENZO

2
Es llegeix en minuts
Laura L. David
Laura L. David

Periodista

ver +

Alfonso Novo, portaveu i president del PP de València apartat cautelarment de militància, no renunciarà a la seva acta de regidor almenys fins que "s'aixequi el secret del sumari i declari tothom". Així ho ha assegurat aquest dimecres després de declarar com a investigat (imputat, segons la nova terminologia de la llei d'enjudiciament criminal) per blanqueig de diner negre del PP en el marc de l'operació Taula, derivada del 'cas Imelsa'.

A l'entrada al jutjat, Novo ha afirmat que estava "tranquil" i que no tenia "ni idea" del presumpte blanqueig de la caixa b del partit que presideix i que, encara que sí que va fer aportacions al PP, mai hi va veure res "sospitós". Al sortir del jutjat, ha explicat que havia ratificat la seva declaració davant la Guàrdia Civil quan va ser detingut la setmana passada. Davant el jutge d'Instrucció número 18 de València, Novo ha declarat a penes deu minuts i ha admès que coneixia les donacions de mil euros que es van fer al partit per a l'última campanya electoral de Rita Barberá i que ell les realitzava "per transferència bancària", però ha negat que se li tornés cap quantitat en efectiu. "No em van tornar res; no sé als altres, que jo sàpiga, no", ha assegurat.

Preguntat per les afirmacions d'alguns exassessors del PP, que han declarat com a testimonis en la causa i han manifestat que van veure "tèrbol" l'assumpte i es van negar a participar en les aportacions perquè van veure "clarament" que era blanqueig, Novo s'ha limitat a dir: "Ells deuen saber el que diuen i per què ho diuen".

Pel que fa a la situació en què queda el grup municipal del PP, amb una cinquantena de regidors, assessors i exregidors investigats per la seva presumpta participació en la trama, Novo ha instat a esperar que s'aixequi el secret de sumari "i es conegui amb exactitud tot el que hi ha a l'expedient". "Quan declari tothom, s'obri el secret de sumari i se sàpiga quin és el contingut real de les acusacions, es prendran mesures pertinents a tots els nivells", ha afegit.

ADJUDICACIONS FRAUDULENTES

Novo ha sigut citat a declarar perquè és una de les persones autoritzades en els comptes de l'agrupació local del PP. El jutge l'investiga per presumptes adjudicacions fraudulentes a canvi de comissions il·legals des de l'any 2003 i la seva relació amb Ciegsa, empresa pública de construcció de col·legis dependent de la Generalitat valenciana i la Fundació Jaume II el Just, vinculades amb el 'cas Imelsa'.

Notícies relacionades

També ha declarat aquest dimecres l'assessor popular Luis Salom, que a l'arribar al jutjat ha aconseguit evitar els periodistes, i que també ha negat haver participat en el blanqueig de capitals. Quan ha sortit del jutjat, ha dit que té "plena confiança en la justícia".

Quan abandonava la Ciutat de la Justícia de València, Novo ha sigut interceptat per un iaioflauta que cridava "xoriços", "pocavergonyes" i "lladres". "Vosaltres emportant-vos els milions i a mi m'apugen la pensió 1,80 euros", li ha dit l'home.