LA PLAGA DE LA CORRUPCIÓ

Rita Barberá nega contractes arreglats i 'mordidas' a València

L'exalcaldessa assegura que les seves donacions al partit es van fer "des de la legalitat" i amb el seu patrimoni

L’alcaldessa de València, Rita Barberá, el mes de juliol passat.

L’alcaldessa de València, Rita Barberá, el mes de juliol passat. / MIGUEL LORENZO

2
Es llegeix en minuts
Laura L. David
Laura L. David

Periodista

ver +

A última hora del dia, per intentar passar desapercebuda, Rita Barberá ha trencat aquest dimarts el seu silenci després de l'escàndol de corrupció que ha fet caure tota la cúpula del PP de València. Fruit de la pressió del seu propi partit perquè donés la cara, l'exalcaldessa i actual senadora va emetre un comunicat --fora dels canals habituals de comunicació del PP-- en què insisteix que "cap contracte de l'Ajuntament de València ha estat arreglat, ni hi ha hagut cap 'mordida', ni desviament a finançament il·legal", tres acusacions que pesen sobre regidors, exregidors i col·laboradors seus en el consistori.

A la nota, Barberá assegura que durant el temps "longeu i intens" que porta com a militant del PP ha atès "les peticions de donacions, com altres militants", però "sempre des de la legalitat", amb el seu "propi patrimoni" i "amb total transparència". Així és com l'exalcaldessa de València respon a la "pública petició per alguns membres del meu partit" i davant "la pressió dels mitjans de comunicació perquè doni explicacions de la situació judicial" que afecta el grup municipal popular, investigat per presumpte blanqueig de capitals i finançament il·legal en la seva última campanya electoral.

CONTRA ELS "JUDICIS PARAL·LELS"

Barberá diu que desconeixia "absolutament" quin és el contingut "cert" dels fets investigats en el 'cas Imelsa' i ha demanat "mesura, professionalitat, respecte a l'Estat de dret, a l'acció de la justícia, a la presumpció d'innocència i acatament a la resolució judicial sobre el secret de sumarial" davant  "dels judicis paral·lels i les condemnes mediàtiques".

"Les informacions que coneixem són meres filtracions sobre les quals no he d'opinar ni comentar; i res ha canviat des de la meva compareixença en una emissora de ràdio dijous passat", assenyala l'avui senadora. "Si, com sembla informatiu, es barreja l'anomenat 'cas Imelsa' amb el grup municipal popular de València, afirmo, des del meu coneixement, que no té res a veure entre tots dos", conclou Barberá.

ADJUDICACIONS LEGALS

Notícies relacionades

"Les adjudicacions de l'Ajuntament de València, durant els 24 anys que en vaig ser alcaldessa, no s'han posat en dubte", afegeix l'exdirigent popular, que explica: "Les decidia una mesa de contractació de caràcter tècnic, perquè així ho vam decidir des de l'equip de govern, i ni es pot ni s'ha de dubtar dels funcionaris, i hem de defensar la seva professionalitat". "No és possible explicar amb solvència res més, ja que no en sé res d'acusacions cap a la meva persona fins que el senyor jutge no procedeixi a l'aixecament del secret del sumari", afirma.

Sobre la tardança en les seves explicacions, Barberá reclama "no confondre prudència i assossec amb atrinxerament o desaparició", i acaba reafirmant, "malgrat el patiment", la seva "lleialtat als ciutadans, al PP i a Mariano Rajoy".