LA PLAGA DE LA CORRUPCIÓ

Una gestora dirigirà el PP de València

La direcció nacional dissol la cúpula local després de la seva imputació per suposada finançament il·legal

L’alcaldessa en funcions de València, Rita Barberá. 

L’alcaldessa en funcions de València, Rita Barberá.  / MIGUEL LORENZO

2
Es llegeix en minuts
Laura L. David
Laura L. David

Periodista

ver +

De poc li ha servit a l'exalcaldessa de València Rita Barberá defensar aquest divendres que en els seus 24 anys de govern "no es va manipular cap contracte ni hi va haver 'mordidas' per finançar il·legalment res". La dirección nacional del PP ha decidit dissoldre la cúpula local del partit a València, que serà dirigit per una gestora. Es formarà en els pròxims dies, després que 50 regidors, exregidors, assessors i personal de confiança a l'ajuntament hagin sigut cridats a declarar davant la Guàrdia Civil, investigats (abans imputats) en el 'cas Imelsa' pel suposat cobrament de comissions, blanqueig i finançament il·legal del partit.

La presidenta autonòmica del PP, Isabel Bonig, que des de la batuda no havia comparegut davant la premsa, va proclamar aquest dijous que havia arribat l'hora de construir un PP valencià "sòlid, honrat i decent". Per a això, va anunciar que el partit demandaria tots els seus càrrecs condemnats per corrupció i els reclamaria una indemnització pels danys i perjudicis causats a la imatge del PP. També va avançar llavors que es nomenaria una gestora per dirigir el partit a la ciutat si es confirmaven els càrrecs contra Alfonso Novo, fins dimarts president i portaveu del PP local i apartat temporalment dels seus càrrecs al resultar imputat en l'operació Taula.

NEGUEN PAGAMENTS EN NEGRE

En relació amb els pagaments en negre, a més de Novo, aquest divendres han declarat davant la Guàrdia Civil els regidors María Àngels Ramón-LlinFélix CrespoAlberto MendozaCristóbal GrauVicente IgualBeatriz Simón i Lourdes Bernal, així com els exregidors Silvestre Senent o Miquel Domínguez (que actualment és diputat autonòmic). Sirvent, que va ser president del PP de València, ha coincidit amb Barberá i ha assegurat que en la seva època com a regidor "per descomptat mai va saber que es manipules res". Tots fins al moment han negat que rebessin sobres amb diner negre provinents dels presumptes arranjaments de contractes a canvi de donacions legals al partit.

Notícies relacionades

No obstant, almenys quatre exassessors del partit citats per Europa Press han revelat que se'ls va pressionar perquè fesin donacions de 1.000 euros que els serien tornades l'endemà en efectiu, en bitllets de 500. Aquests quatre exempleats haurien rebutjat acceptar aquest oferiment i ja no treballen a l'ajuntament.

FALTA DE DILIGÈNCIA

El president del PP, Mariano Rajoy, ha reconegut aquest divendres en un acte del partit a Castella i Lleó que al PP li ha pogut faltar diligència per combatre la corrupció, però ha dit que no acceptarà "de cap manera" que es faci "una causa general" contra el partit. "Qui faci coses que no s'han de fer, se'n va", ha assegurat.