Puigdemont promet aplicar el full de ruta "sense passos en fals"

El nou president garanteix que no hi haurà "improvisacions" en el camí cap a la independència

Ofereix diàleg a tots els grups més enllà del pacte amb la CUP

dcaminal32472914 barcelona 20 1 2016       carles pugdemont en el p160120103555

dcaminal32472914 barcelona 20 1 2016 carles pugdemont en el p160120103555

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / BARCELONA

El nou president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha presentat aquest dimecres la composició i l'estructura del nou Govern al Parlament. Puigdemont ha reiterat l'aposta pel full de ruta cap a l'Estat propi però "sense passos en fals" i "sense improvisacions".

Notícies relacionades

El president ha descrit la composició dels nous departaments sota la premissa que es tracta d'un Govern renovat, reordenat i modern, que funcionarà de forma "eficaç". Ha subratllat la necessitat que "els ciutadans, especialment els que pateixen", sentin a prop el nou Govern perquè serà "pròxim als seus patiments, anhels i aspiracions".

La intervenció descriptiva de Puigdemont ha servit per reiterar l'aposta per una Catalunya "més justa, més equilibrada i més lliure" i per subratllar que hi ha un "mandat democràtic nítid i indiscutible" per traçar el full de ruta independentista. Al costat d'aquests objectius ha situat la voluntat de centrar l'acció governamental en el benestar de les persones.

mandat democràtic nítid i indiscutibleOFERTA DE DIÀLEG

Puigdemont ha detallat les competències dels nous consellers i ha ofert diàleg al conjunt dels grups parlamentaris, no només a la CUP, amb qui Junts pel Sí ha firmat un pacte d'estabilitat. Després de la intervenció del president al ple del Parlament, els grups valoren aquesta presentació de l'organigrama i els objectius del nou Govern.