LES NEGOCIACIONS POSTELECTORALS

El Rei insinua que hi pot haver noves eleccions

Bildu se suma a ERC i tampoc es reunirà amb el Monarca

 

  / POOL/ EFE

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MADRID

El rei Felip VI va iniciar ahir la ronda de consultes amb els partits polítics prèvies a la designació d’un candidat a qui encarregarà la formació de Govern. Fidel a la tradició que va establir el seu pare, Felip ha començat les audiències per les forces més minoritàries en el nou Congrés.

Notícies relacionades

    Així, a l’acomiadar-se del portaveu de Nova Canàries, Pedro Quevedo, i del seu homòleg de Fòrum Astúries, Manuel Martínez, el Monarca els va comentar a tots dos la possibilitat de tornar a citar-los aviat, en cas de la impossibilitat de formar govern i que s’hagin de repetir eleccions. Per Martínez, aquesta expressió, més que referir-se a altres comicis, estaria relacionada amb la convocatòria d’una segona ronda de consultes amb els partits. Des del seu punt de vista, seria normal que el Rei tornés a sondejar els portaveus, si el seu primer candidat per a la investidura fos Mariano Rajoy i l’aspirant del PP fracassés en l’intent de ser designat president.

LES ABSÈNCIES / La ronda s’allargarà tota la setmana i s’acabarà divendres amb Pablo Iglesias (Podem), Pedro Sánchez (PSOE) i Rajoy. ERC va rebutjar la setmana passada l’entrevista amb el Monarca, que no va voler rebre la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i no ha trucat al recentment investit president Carles Puigdemont. Tampoc es presentarà a la cita amb el Monarca cap representant d’EH Bildu, segons va confirmar ahir el partit.