Patxi López comunica al Rei la composició del Congrés

Després de rebre els president de les dues cambres, Felip iniciarà la ronda de consultes per proposar el candidat a president del Govern

 

  / EFE / EMILIO NARANJO

1
Es llegeix en minuts

Després de la constitució del Congrés i el Senat i l'elecció dels seus respectius presidents i membres de les meses, aquest dijous era el torn de comunicar oficialment al Rei els nomenaments i les forces que des d'aquest dimecres componen les dues cambres.

Felip ha rebut el president de la Cambra baixa, Patxi López, al Saló d'Audiències del palau de la Zarzuela, on tots dos s'han saludat i han posat per als fotògrafs. Després han passat al despatx del cap de l'Estat per complir amb el tràmit protocol·lari.

Posteriorment, ha sigut el torn del president del Senat, el conservador Pío García-Escudero, que repeteix en el càrrec.

RONDA DE CONSULTES

Quan el Rei s'hagi reunit amb els presidents de les dues cambres legislatives, podrà iniciar la tradicional ronda de consultes amb els representants dels partits que ocupen escó al Congrés.

Notícies relacionades

Aquestes consultes permetran al cap de l'Estat proposar després candidat a la Presidència del Govern, de cara a la sessió d'investidura i complint així amb el que estableix l'article 99 de la Constitució.

La Zarzuela no ha confirmat quan Felip VI obrirà aquesta sèrie de consultes amb els representants polítics, que el Rei habitualment rep en ordre invers a la importància del seu pes parlamentari.