La constitució del Congrés i el Senat, en directe

Els diputats i els senadors elegiran els membres de les meses de les dues cambres

Està previst que el socialista Patxi López presideixi la Cambra baixa després de l'acord aconseguit entre el PSOE i Ciutadans, al qual s'ha agregat el PP

Patxi López, elegit president del Congrés. / JOSÉ LUIS ROCA / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts
Laura Puig
Laura Puig

Periodista

ver +

A partir de les 10.00 hores es constituiran el Congrés dels Diputats i el Senat de la XI Legislatura en dues sessions en què s'elegiran els presidents i els altres membres de les meses de les dues cambres. A més, adquiriran condició plena els 350 diputats i 208 senadors elegits el 20 de desembre, una vegada acatin, un per un, la Constitució. La web d'EL PERIÓDICO oferirà en directe les sessions constitutives.

Notícies relacionades

Per primera vegada, tres dones presidiran la Mesa d'Edat que dirigirà aquest dimarts la sessió constitutiva del Congrés: María Teresa de Lara (PP), que actuarà com a presidenta per ser la de més edat, i que estarà assistida per les dues més joves de l'hemicicle: la socialista valenciana María Such Nagua Miriam Alba, diputada de Podem per Guipúscoa.

Està previst que el socialista Patxi López sigui elegit president de la Cambra baixa, després de l'acord entre el PSOE i Ciutadans, rubricat pel PP.