Catalá assumeix que el PP no té la majoria suficient per aconseguir la presidència del Congrés

És el primer conservador que admet les dificultats perquè triomfi la seva candidatura, que Rajoy desvelarà aquesta tarda

tecnicomadrid32386402 madrid  12 01 2016   rafael catal  recoge su acta

tecnicomadrid32386402 madrid 12 01 2016 rafael catal recoge su acta

1
Es llegeix en minuts

El ministre de Justícia en funcions, Rafael Catalá, ha considerat aquest dimarts que el PP ha de presidir el Congrés dels Diputats, tenint en compte el seu resultat a les eleccions del 20 de desembre, en què va obtenir 123 escons. Si bé ha sigut el primer dirigent conservador a reconèixer que el seu partit no compta amb els vots suficients per garantir-se aquest càrrec.

Així ho ha posat de manifest en declaracions als periodistes al Congrés, on ha anat a entregar les seves credencials, quan se li ha preguntat qui serà el candidat que el PP plantejarà per a la presidència de la Cambra baixa.

ELS CANDIDATS DEL PP, AQUESTA TARDA

Catalá ha recalcat que serà aquesta tarda, durant la reunió de la junta directiva nacional que celebrarà el PP, quan se sabran les propostes que presentarà el seu partit per a les meses del Congrés i del Senat, i que es votaran aquest dimecres durant la sessió constitutiva de les Corts.

En tot cas, ha subratllat que el PP, com a força més votada, "confia" que es compleixi aquesta "regla lògica de la democràcia que aquells que han tingut el suport majoritari dels ciutadans puguin tenir també l'exercici de les funcions institucionals", en aquest cas de la presidència del Congrés.

"AQUESTA ÉS LA REGLA LÒGICA"

Notícies relacionades

"Aquesta és la regla lògica", ha insistit el diputat electe del PP per Conca, si bé ha admès que el partit majoritari no compta amb els suports suficients per ocupar aquest càrrec. Tot sembla indicar que l'elegit serà el socialista Patxi López,socialista Patxi López a qui beneficia el sistema d'elecció per pertànyer a un dels grups majoritaris que més simpaties desperta entre la resta dels grups. De fet C's ja ha manifestat que veu amb bons ulls el perfil de l''exlehendakari' i podria donar-li suport perquè prefereix un president que no coincideixi amb el color polític del pròxim govern, que Ciutadans encara confia que recaigui en Mariano Rajoy.

"Sabem que les majories amb què es compta no són suficients, però esperem que les negociacions vagin orientades a respectar el principi que qui ha guanyat les eleccions exerceixi aquesta responsabilitat", ha afegit.