El PP se suma al pacte PSOE i C's sobre la Mesa i presidència del Congrés, que serà de Patxi López

Els populars es garanteixen així tres llocs a l'òrgan de decisió del Parlament, mentre que els socialistes, Ciutadans i Podem en tindran dos cada un

Sánchez es reuneix amb Rivera i també amb Iglesias i constata que el pacte parlamentari amb Podem és "impossible" per exigir quatre grups

undefined32373360 madrid  11 01 2016   pedro s nchez  secretario gen160112172045

undefined32373360 madrid 11 01 2016 pedro s nchez secretario gen160112172045

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +
Gemma Robles
Gemma Robles

Directora de 'El Periódico de España'.

Especialista en Política

ver +

El PSOE i Ciutadans han arribat a un "principi d'acord" per convertir el socialista Patxi López en el president del Congrés en la pròxima legislatura, que comença formalment demà, amb la constitució de les Corts. "A aquest acord s'hi podria unir el PP per necessitat", apunten fonts socialistes, que no descarten que l'organització de Mariano Rajoy s'abstingui en la votació que es produirà en les pròximes hores al Parlament al constatar que el seu candidat no tindrà suport per resultar elegit, tot i haver guanyat les eleccions generals.

Notícies relacionades

Segons fonts socialistes, el secretari general de l'ara principal partit de l'oposició, Pedro Sánchez, s'ha reunit amb el cap de Ciutadans, Albert Rivera, i amb el de Podem, Pablo Iglesias, per intentar acostar postures a la Cambra baixa. Les fonts consultades recalquen que en aquestes converses "s'ha prioritzat la màxima pluralitat a la Mesa i diàleg amb tots", encara que ha sigut impossible, diuen, el pacte amb els podemistes en aquest terreny.

"Volíem acord amb Podem però ha sigut impossible perquè han prioritzat les seves exigències orgàniques i tensions internes per tenir quatre grups, i això no era possible -al·leguen les fonts esmentades-. El PSOE no votarà als candidats del PP".