PROCÉS PER PRESUMPTA MALVERSACIÓ DE FONS

L'exsoci d'Urdangarin demana protecció policial per al judici del 'cas Nóos'

Diego Torres sol·licita a l'Audiència de Palma que prengui mesures per "garantir, com a mínim, la integritat física"

icoy22999551 the former partner of the spain s duke of palma an160104170648

icoy22999551 the former partner of the spain s duke of palma an160104170648 / JAIME REINA

3
Es llegeix en minuts
J. G. ALBALAT / BARCELONA

L'exsoci d'Iñaki UrdangarinDiego Torres, ha sol·licitat aquest dilluns a l'Audiència de Palma de Mallorca que se li proporcioni protecció policial el pròxim dia 11, quan està previst que s'iniciï el judici  judici contra ell i la infanta Cristina i el seu marit per un presumpte frau a Hisenda i per la suposada malversació de fons públics a través de l'Institut Nóos.

En un escrit presentat davant el tribunal que jutjarà el cas, l'advocat Manuel González Peeters reclama que s'adoptin les “mesures de seguretat i tutela adequades a aquest efecte, en ordre de garantir, com a míni, la integritat física” tant de Torres com de la seva dona, Ana María Tejeiro, que també seurà al banc dels acusats.

En la seva petició, l'exsoci d'Urdangarin reclama protecció en els trasllats des de l'aeroport de Palma fins a l'hotel on pernoctaran i d'allà al jutjat per celebrar el judici, així com que s'estengui a la seva arribada a Barcelona. D'aquesta manera, el lletrat espera que les sessions del judici siguin “tan poc traumàtiques com sigui possible i evitar així el desaforat assetjament de què aquesta part, cada vegada que s'ha desplaçat a Palma de Mallorca per complir amb les seves obligacions, ha sigut víctima”.

PERSECUCIÓ

L'advocat recorda, en aquest sentit, que en l'anterior ocasió que Torres i la seva dona, que l'acompanyava, es van desplaçar a Palma de Mallorca per prestar declaració “va resultar certament dificultós arribar a la zona d'embarcament de Barcelona”, però també “van ser absolutament traumàtics” els desplaçaments que els acusats i l'advocat defensor van haver de fer per Palma de Mallorca. “Es va altera de manera determinant no només la necessària i preada calma per afrontar la qüestió judicial, sinó que també es va posar en greu risc la integritat física i la salut" de les tres persones.

El lletrat exposa que en aquella ocasió hi va haver una “indeterminada i ingent quantitat de persones, algunes de dotades de càmeres, altres de micròfons, altres de gravadores, altres sense res”, de les quals desconeix si eren periodistes o no, que van impedir “la deambulació ordinària de tota persona en llibertat”, i dues persones dotades amb càmeres van arribar a intruduir-se per la porta del maleter al taxi que havia de portar l'advocat i els seus representats a l'aeroport de Palma de Mallorca. González Peeters també incideix en el fet que es van produir persecucions durant el trajecte, cosa que va posar en “greu risc” la seguretat del trànsit” i, per tant, la seva integritat i la de tercers. L'advocat desvela, a més, que uns desconeguts van accedir al pis on hi havia la seva habitació i la de Torres i a la sala dels esmorzars.

IGUALS DAVANT LA LLEI

Notícies relacionades

L'advocat destaca que Urdangarin i la infanta Cristina sí que van rebre un altre "tracte" quan van anar al jutjat a declarar, ja que hi va haver "talls de circulació a la ciutat de Palma en ocasió de les seves respectives arribades i sortides del jutjat, amb un vehicle a peu de pista a l'aeroport perquè no haguessin de pujar i baixar de l'avió amb la resta de passatgers, amb un cordó policial i de seguretat inaudit... quan se suposa que tots som iguals, segons va expressar el sogre d'Iñaki Urdangarin en l'últim discurs nadalenc i el seu cunyat en l'actual d'aquest any, aparentment".

El lletrat afegeix que és “evident que aquesta part no pretén que se li dispensi aquest tracte”, però si que, “com a mínim, es garanteixi la seguretat per tal d'evitar tot incident que afecti o pugui afectar la seva integritat física i salut, i la de tercers". Per això reclama més mitjans policials, ja que quan Torres va anar a declarar com a imputat durant la instrucció de la causa només hi havia un vehicle policial que "va donar certa tutela, però es va revelar manifestament insuficient".