Anar al contingut

Munté rebutja la proposta de Súmate de ser candidata en lloc de Mas

L'entitat sobiranista plantejava que el president fos conseller en cap

La dirigent de CDC rebutja ser "moneda de canvi" i avorta una de les hipòtesis de pacte entre JxSí i la CUP

FIDEL MASREAL / Barcelona

La vicepresidenta del Govern en funcions i dirigent de CDC, Neus Munté, ha rebutjat categòricament l'oferta de l'entitat sobiranista Súmate per desencallar el bloqueig de les negociacions entre Junts pel Sí i la CUP. Una oferta que consistia a investir Munté presidenta de la Generalitat i Mas, conseller en cap del Govern. 

D'aquesta manera, es desactiva en pocs minuts una hipòtesi de pacte que Súmate havia traslladat tant a la CUP com a representants de Junts pel Sí al Parlament, malgrat que aquest migdia, la coalició de JxSí, després de reunir-se, ha insistit que no modificarà la seva última oferta a la formació anticapitalitsa i per tant no cedirà la candidatura d'Artur Mas a la reelecció com a president.

Munté ha rebutjat sempre de forma categòrica la possibilitat d'optar a la presidència en lloc de Mas i ho ha expressat així cada vegada que s'ha posat el seu nom sobre la taula per part de la CUP o d'altres actors del sobiranisme.

Per oferir-li la millor experiència possible estem canviant el nostre sistema de comentaris, que passa a ser Disqus, que gestiona 50 milions de comentaris en mitjans d'arreu del món cada mes. Ens disculpem si aquests primers dies hi ha algun procés extra de 'login' o si el servei no funciona al 100%.