La reunió definitiva entre Junts pel Sí i la CUP, a les tres de la tarda

Romeva (JxSí) reitera, després de la reunió de grup, que la seva posició no s'ha mogut

Súmate afirma que farà una última proposta, que Eduardo Reyes desconeixia

mas-en-el-parlament

mas-en-el-parlament

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / BARCELONA

Representants de Junts pel Sí i de la CUP mantindran aquest dijous, a partir de les tres de la tarda, l'última reunió per buscar un acord que eviti la convocatòria de noves eleccions. Auspiciada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), la reunió té escasses possibilitats d'èxit tret de sorpreses majúscules d'última hora, perquè les dues parts mantenen les seves posicions diametralment oposades respecte a la investidura d'Artur Mas. No ha transcendit el lloc de la trobada.

Notícies relacionades

Prèviament, tant la CUP com Junts pel Sí han reunit per separat els seus grups parlamentaris per analitzar la situació, just després del ple exprés que ha designat els senadors autonòmics. La cita de Junts pel Sí ha servit per analitzar la probable convocatòria d'eleccions en un clima de serenitat i de reflexió interna, segons fonts presents en la trobada. Després de la cita, el cap de llista Raül Romeva ha confirmat que la posició del grup segueix sent la mateixa respecte a Mas i al full de ruta. "Estem on estàvem dimarts, estem explorant les possibilitats" d'un pacte, ha afirmat en una brevíssima compareixença davant els mitjans de comunicació. Romeva s'ha mostrat disposat a explorar opcions per desbloquejar l'acord però no ha entrat en detalls respecte a quina podria ser aquesta via de solució, més enllà de reiterar que JxSí es manté en les seves posicions.

Per la seva part, l'entitat sobiranista Súmate ha anunciat a través de Twitter que ha remès una oferta d'última hora a la CUP, que té previst plantejar també a Junts pel Sí, per resoldre la falta d'acord. No obstant, segons Junts pel Sí, el mateix líder de Súmate, diputat de JxSí, desconeixia el contingut de l'oferta de Súmate.