LA LEGISLATURA FRUSTRADA

La CUP proposa investir Munté, Junqueras o Romeva

Anna Gabriel adverteix a Baños que "dimitir no correspon en aquest moment"

Anna Gabriel ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio que la CUP ha proposat investir altres noms que no siguin Artur Mas. / AFP / VÍDEO: ATLAS

Anna Gabriel ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio que la CUP ha proposat investir altres noms que no siguin Artur Mas.
 

/

1
Es llegeix en minuts
JOSE RICO / BARCELONA

Amb el compte enrere en marxa cap a unes noves eleccions, la CUP segueix posant pressió a Junts pel Sí perquè renunciï a Artur Mas com a candidat a president si vol evitar els comicis. Després d'oficialitzar el seu veto al líder de CDC i hores abans que les direccions de Convergència i ERC analitzin el nou escenari, la formació anticapitalista ha mostrat la seva total disponibilitat a facilitar la investidura d'Oriol JunquerasRaül Romeva o, fins i tot, de la convergent Neus Munté. Els cupaires desafien així Esquerra a renegar de Mas i forçar un canvi de candidat per no haver de repetir les eleccions.

En declaracions a Catalunya Ràdio, la diputada de la CUP Anna Gabriel ha proposat obertament que sigui Junqueras qui encapçali el Govern perquè, segons la seva opinió, suposaria una aposta "més clara i nítida" per les polítiques socials i ajudaria a "eixamplar la base social" de l'independentisme. Abanderada del sector de la CUP més hostil a la investidura de Mas, Gabriel ha subratllat que el resultat d'ERC en les eleccions generals (en què va superar CDC) la legitima per liderar el futur Executiu, encara que també ha recordat que el seu partit ja va mostrar la seva disposició a recolzar Romeva com a president.

Notícies relacionades

Però tant Gabriel com la seva coreligionària Eulàlia Reguant, en una entrevista a RAC-1, han posat sobre la taula el nom de Munté, actual vicepresidenta en funcions del Govern: "Recolzaríem qualsevol altre membre de Junts pel Sí que no fos Mas. Podríem estar d'acord amb Junqueras, Romeva o Munté", ha afirmat Reguant. La diputada cupaire també ha insistit que la figura de Mas "no suma" en el camí cap a la independència.

ENCÀRREC A BAÑOS

El que ni Gabriel ni Reguant han pogut aclarir és si el cap de llista de la CUP, Antonio Baños, té decidit dimitir després de la derrota de les seves tesis, proclius a la investidura de Mas. Totes dues s'han limitat a assegurar que de moment no ha renunciat i Gabriel li ha deixat un encàrrec: "Dimitir no correspon en aquests moments", ha advertit.