"CUP, sigues forta"

Catalunya Sí que es Pot demana als anticapitalistes que no investeixin Mas

La CUP publica les actes de les votacions del 27-D per aclarir dubtes sobre la 'casualitat' de l'empat

Acta de votació de la CUP

Acta de votació de la CUP

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

"CUP, sigues forta". Aquest és el missatge que li envia Catalunya Sí que es Pot a la força anticapitalista: que es mantingui ferma en la seva negativa a investir Artur Mas. Fonts de la coalició de l'esquerra alternativa han confirmat que hi ha hagut contactes amb membres d'Esquerra i de la CUP en les últimes setmanes i que n'hi continuarà havent "de forma més accelerada" en els pròxims dies. I que si Junts Pel Sí proposa un altre candidat s'iniciaria una fase completament diferent i estarien disposats a "dialogar i potser acordar" la seva investidura.

Notícies relacionades

Mentre la CUP segueix esfullant la margarida, ha fet públiques les actes de vot de l'assemblea (vegeu la fotografia adjunta) per descartar que el resultat fos falsejat. Més enllà d'això, l'actualitat se centra en els preparatius del consell polític ampliat que la força assembleària viurà dissabte. El secretariat nacional fa dos dies fent reunions mirant d'estructurar una trobada que reunirà unes 70 persones. La clau radica en què es vota i com. En un segon terme, es decidirà l'emplaçament d'aquest conclave que es presumeix, aquesta vegada sí, l'últim.

Quan el secretariat nacional decideixi, es posaran en marxa les assemblees territorials, encara que això sí, amb poques opcions de canvi de vot previst. Dissabte estaran representades les 13 assemblees territorials, amb un nombre dispar de seients, en funció del pes de cada territori. Com que ocuparan 60 places (comptant amb el grup d'acció parlamentària, és a dir, diputats i assessors), cada assemblea tindrà més d'un representant. Els altres 10 membres del consell polític ampliat corresponen a les organitzacions de la Crida Constituent (CC), a una per entitat, cosa que suposa una minva en la seva capacitat d'influència. Les organitzacions de CC i les assemblees metropolitanes s'oposen a Mas. La resta recolza el pacte.