CITA AMB LES URNES

Resultats eleccions generals 20-D: totes les dades en directe

EL PERIÓDICO oferirà al minut totes les xifres de l'escrutini electoral per autonomies, províncies i municipis

resultsdef

resultsdef

1
Es llegeix en minuts

Els resultats de les eleccions generals del 20-D establiran les bases d'una nova era política a Espanya. Per poc que l'encertin les enquestes, la cita amb les urnes d'aquest diumenge suposarà el final del bipartidisme tal com el coneixem i l'inici d'una etapa en què els nous partits com Podem Ciutadans disputaran el terreny als clàssics PP PSOE.

EL PERIÓDICO DE CATALUNYA oferirà les dades de l'escrutini de les eleccions generals en directe a mesura que avanci el recompte, tant les xifres generals com els vots per autonomies, províncies i municipis, tots ells comparats amb els d'anteriors comicis. La web inclou un buscador que permetrà a l'usuari accedir directament a la comunitat, circumscripció o localitat que li interessi.

El president del Govern i líder del PP, Mariano Rajoy, arriba a les eleccions amb el propòsit de revalidar el càrrec després d'una campanya enterbolida pel cop de puny que un jove li va donar dimecres passat durant una passejada a Pontevedra. L'aspirant del PSOE, Pedro Sánchez, persegueix obtenir "un vot més" que el dirigent conservador per succeir-lo a la Moncloa.

Notícies relacionades

Els candidats de Podem, Pablo Iglesias, i Ciutadans, Albert Rivera, poden erigir-se en jutges en funció de quina postura adoptin en les negociacions que, de ben segur, es produiran per formar Govern. Els resultats del 20-D fixaran les posicions de partida de cada un.

PUGNA ENTRE ERC, EN COMÚ PODEM I CIUTADANS

Catalunya, la contesa es presenta molt incerta. Els últims sondejos indiquen una pugna per la primera plaça en les eleccions generals entre ERCEn Comú Podem Ciutadans, amb PSC Democràcia i Llibertat (la nova marca electoral de CDC) més despenjats.