ELECCIONS GENERALS

Rivera demana transparència en les trobades entre Rajoy i Mas

"Que no es fingeixin baralles en públic i reunions en privat", demana en líder de Ciutadans

El líder de C's va a Brussel·les per explicar que Espanya no és com Grècia o Portugal

abertran32193779 gra125  bruselas  17 12 2015   el l der de ciudada151217144126

abertran32193779 gra125 bruselas 17 12 2015 el l der de ciudada151217144126 / Horst Wagner

2
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez

El líder de CiutadansAlbert Rivera, ha censurat el secretisme de les reunions entre Mariano Rajoy i Artur MasMariano Rajoy  Artur Mas, admeses aquest mateix dijous pel president del Govern central en el seu únic acte electoral a Catalunya, i ha demanat "normalitat i transparència" en les trobades entre els dos responsables polítics. "Que no es fixin baralles en públic mentre que es mantenen reunions en privat", ha dit Rivera a Brussel·les al ser preguntat pels periodistes sobre aquesta qüestió.

El líder de Ciutadans ha criticat que s'hagi filtrat l'existència d'aquestes trobades en plena campanya electoral i ha demanat evitar-ne la "utilització amb fins electorals". A més, ha exigit que s'informi el seu grup parlamentari al Parlament, que presideix Inés Arrimadas, sobre el contingut d'aquestes reunions. 

AGRESSIÓ I ENQUESTES

El polític català, que ha tornat a condemnar l'agressió a Rajoy a Pontevedra, també ha demanat evitar qualsevol utilització electoralista del fet. "Sé que tothom intentarà treure'n profit", ha dit, "i només tenim un agressor i un fet per al qual no hi ha justificació possible".

Sobre els resultats adversos a Ciutadans de les últimes enquestes difoses per EL PERIÒDIC D'ANDORRA, Rivera ha relacionat l'ascens de Podem amb la seva aliança "amb partits separatistes o antisistema". I en aquest sentit, ha deixat clar que, si l'equilibri de forces en el pròxim Congrés l'hi permet, el seu partit impedirà que, després de les eleccions generals, a Espanya hi pugui haver un Govern del qual formés part Podem, a l'entendre que propicia l'independentisme amb la seva proposta de referèndum a Catalunya.

ESTRENA EUROPEA PER LA PORTA AUXILIAR

Rivera participa a Brussel·les en la reunió de líders europeus del Partit de Liberals i Demòcrates Europeus prèvia al Consell Europeu de dijous i divendres amb què finalitza la presidència de Luxemburg. Rivera és l'únic líder que ha interromput la campanya electoral a Espanya per traslladar-la a Bèlgica. Ni Rajoy ni Pedro Sánchez han participat en les reunions dels seus respectius grups europeus, el Partit Popular Europeu i el Partit Socialista Europeu.

Al ser la primera vegada que Rivera va a una trobada d'aquesta mena s'ha trobat amb el contratemps que no hi ha pogut accedir per l'entrada principal, per on han arribat els altres líders liberals en cotxe oficial. Rivera ha hagut d'accedir al Palau d'Egmont a través de la mateixa porta auxiliar que han fet servir els periodistes.

UNA TERCERA VIA

Notícies relacionades

En aquest grup de líders hi participen els primers ministres de Luxemburg, Eslovènia, DinamarcaBèlgica, Estònia, Holanda i Finlàndia, entre altres representants europeus.

Abans de participar en la trobada, davant la premsa Rivera ha dit que venia a explicar que l'estabilitat política d'Espanya està garantida gràcies a Ciutadans i que per això la situació espanyola no té res a veure amb la de Grècia o Portugal. "Al sud d'Europa també és possible que arreli una forma diferent de fer política, una tercera via, davant la inestabilitat de països com Grècia o Portugal", ha dit.