el pols sobiranista davant el 20-D

Rajoy revela que ha mantingut reunions secretes amb Mas fora de la Moncloa

El candidat del PP proposa "parlar" i "dialogar" per resoldre la situació a Catalunya

 

  / AGUSTÍN CATALÁN

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Mariano Rajoy ha revelat que ha mantingut diverses reunions secretes amb Artur Mas fora de la Moncloa per abordar la situació de Catalunya. El candidat del PP i president del Govern central, que ha participat en un acte electoral a Barcelona, ha afirmat que el cap del Govern ha sigut el mandatari autonòmic a qui ha dedicat més temps.

Rajoy ha informat d'aquestes reunions per subratllar que ell mai s'ha negat a "parlar", i ha insistit en diverses ocasions en la seva proposta de "diàleg" per solucionar el debat sobiranista a Catalunya. En tot cas, el dirigent popular ha deixat clar que no està disposat a negociar sobre la unitat d'Espanya i sobre la sobirania de tots els espanyols.

MAS TAMBÉ VA EXPLICAR REUNIONS AMB RAJOY

Notícies relacionades

El president Mas, en la seva compareixença al Parlament per explicar l'avançament electoral del 27-S i defensar-se del 'cas 3%', ja va revelar que havia mantingut reunions amb Rajoy "de tres o quatre hores" per parlar del pacte fiscal al marge de la que va mantenir a la Moncloa el setembre del 2012. En aquella cita el líder del PP li va deixar clar que no acceptaria la proposta.

A part d'aquella reunió i de coincidir en diferents actes públics, Rajoy i Mas es van tornar a veure a la Moncloa el 30 de juliol del 2014. Llavors, el president va plantejar 23 propostes per a Catalunya (des d'econòmiques fins a sobre infraestructures) i els populars van dir que estaven disposats a estudiar-ne una part. Els sobiranistes, en canvi, asseguren que no se n'ha complert pràcticament cap.