Un noi agredeix Rajoy durant una passejada electoral per Pontevedra

El vianant li ha donat un cop de puny i li ha trencat les ulleres, abans que els guardaespatlles el reduïssin i el retinguessin

L'oposició s'interessa per l'estat del president i condemna l'incident

El menor de 17 anys, ha sigut detingut després de tirar-li les ulleres al president d’un fort cop a la cara. / EFE / VÍDEO: DIARI DE PONTEVEDRA

2
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

Un jove de 17 anys ha agredit aquest dimecres Mariano Rajoy mentre el candidat conservador feia una passejada electoral per Pontevedra. L'agressor s'ha acostat al president del Govern per demanar-li una foto, com habitualment es fa en aquesta mena de passejades, i després d'estar-se un moment al costat del president, sense dir res, li ha clavat un cop de puny i li ha trencat les ulleres, que han caigut a terra. 

Després ha pegat a un dels guardaespatlles del cap de l'Executiu, abans de ser reduït i ser portat a comissària per la policia. El succés ha passat a les 17.50 hores als voltants de l'església de la Peregrina. Rajoy anava acompanyat per altres dirigents del PP, entre ells Ana Pastor, que ha intentat treure importància a l'agressió i ha invitat la comitiva a continuar la passejada, que el candidat a la reelecció ha completat sense les ulleres. 

Després de saber el succés, els líders de Podem i Ciutadans, Albert Rivera i Pablo Iglesias, han enviat un SMS a Rajoy per interessar-se pel seu estat. A més, han condemnat el fet, igual que el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que ha assenyalat a Twitter que la "violència mai està justificada". 

FINS ARA, BANYS DE MULTITUDS

Notícies relacionades

Fins ara les passejades electorals de Rajoy, anteriors o posteriors als mítings, havien transcorregut plàcidament per al president. La majoria de les persones lo demanen 'selfies', el saluden amablement, li fan petons o li expliquen la seva vida. En algunes ciutats, l'aglomeració de gent que ha volgut saludar o fotografiar-se amb el president ha sigut tan gran que Rajoy ha trigat fins a una hora a recórrer pocs metres. Res a veure amb el que va passar en la campanya de les autonòmiques i municipals, quan l'equip de campanya del líder del PP va decidir que s'havia de deixar enrere el 'plasma' i començar a mostrar un Rajoy pròxim, amable i disposat a escoltar els problemes de la gent. El problema és que el PP es va veure forçat aquells dies a escurçar en més d'una ocasió les passejades del president perquè no es trobés manifestants. I era habitual que algun vianant o grup l'increpés o l'insultés.

Però en aquesta campanya, en part perquè Rajoy ha escollit pobles i ciutats petites governades pel PP, el candidat ha viscut diversos banys de multituds, cosa que fa que Rajoy afirmi, com aquest matí en una entrevista a la Cadena Ser, que es "troba bé i a gust" malgrat la duresa i els quilòmetres recorreguts els dies preelectorals.