ELECCIONS GENERALS

El PSOE assegura que és el més "atacat" perquè va al capdavant

Els socialistes parlen d'un "tripartit" del PP, C's i Podem per evitar que arribin al poder

"Si tots estan contra mi, alguna cosa devem estar fent bé", assenyala Sánchez

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Pedro Sánchez es veu a si mateix com el rival a batre. El candidat socialista considera que els atacs que rep, que han augmentat aquesta setmana arran del debat a quatre de dilluns passat a Atresmedia, reflecteixen que només el seu partit pot derrotar el PP. Podem i Ciutadans, forces que aspiren a rebre el suport d'antics votants del PSOE del centre i l'esquerra, intenten "fer mal a la seva candidatura per evitar que triomfi en les eleccions generals del 20 de desembre i que sigui Mariano Rajoy qui segueixi governant. "Si tots estan contra mi, alguna cosa devem estar fent bé", ha dit aquest dimecres Sánchez a TVE.

El seu entorn més pròxim va un pas més enllà, arribant a parlar d'un "tripartit" format per Rajoy, Albert Rivera Pablo Iglesias per evitar que els socialistes recuperin el Govern central. "Ens ataquen perquè anem molt bé", explica un col·laborador enfront de les enquestes, que dibuixen un panorama en que el PP va al capdavant, Ciutadans trepitja els talons a un PSOE que ha perdut suport els últims mesos i Podem ocupa la quarta posició. 

Pedro Sánchez

candidat del psoe

"Hi ha moltes opcions electorals, però la majoria d'elles porten a perpeturar a Rajoy"

Notícies relacionades

La interpretació de la cúpula socialista li permet apuntalar la seva crida al vot útil, presentant-se com a única alternativa a la reedició d'un Executiu conservador. Es tracta d'una nova teoria de la conspiració dins d'una campanya que en té en abundància, però en qualsevol cas els atacs a Sánchez són indiscutibles. Els seus tres principals adversaris intenten furgar en la seva ferida. 

PLATÓS I MÍTINGS

El líder socialista, mentrestant, continua amb el ritme frenètic, amb un peu als platós i l'altre en els actes del partit. Aquest dimecres ha repartit propaganda a Madrid i ha intervingut en un míting a Toledo amb el president castellanomanxec, Emiliano García-Page. “Aquí només hi pot haver quatre anys més de Rajoy o Pedro Sánchez. La cosa és així. Rivera vol ser Rajoy de gran. I Iglesias vol ser el PSOE de gran”, ha dit García-Page. “Tenim Ciutadans per governar amb el PP i Podem, que demana el vot per guanyar el PSOE. Hi haurà moltes opcions electorals, però la majoria porten a perpetuar Rajoy”, ha sentenciat Sánchez.