BARÒMETRE DEL NOVEMBRE

El PP guanyaria les eleccions, però lluny de la majoria absoluta

Segons el CIS, Rajoy obtindria entre 120 i 128 escons

Albert Rivera segueix pujant i ja se situa en el 19% d'intenció de vot

Mariano Rajoy, durant la reunió que va mantenir amb Albert Rivera, de Ciutadans, avui, a la Moncloa.

Mariano Rajoy, durant la reunió que va mantenir amb Albert Rivera, de Ciutadans, avui, a la Moncloa. / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

El PP guanyaria les eleccions generals del 20 de desembre amb el 28,6% dels vots i entre 120 i 128 escons, segons el sondeig del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) que ha fet públic aquest dijous. Darrere seu, se situarien el PSOE, amb el 20,8% d'estimació de vot (89-77 diputats); Ciutadans (19% i 66-63 escons) i Podem, que segueix en caiguda lliure, amb el 9,1% dels suports (25-23 escons).

L'anterior enquesta de l'organisme públic, difosa a començaments de novembre amb un treball de camp elaborat el mes anterior, reflectia una lleu recuperació del PP i del PSOE, l'arrancada de Ciutadans i la caiguda de Podem. El partit de Mariano Rajoy, en el primer lloc, va obtenir una estimació de vot del 29,1%. Els socialistes van aconseguir un 25,3%. Per sota, la força liderada per Albert Rivera amb un 14,7% i la de Pablo Iglesias amb el 10,8%.

Notícies relacionades

En intenció directa, que és la resposta espontània dels sondejats sense tenir en compte altres factors (com el record de vot, l'estimació dels líders, la confiança que susciten i l'opinió sobre la situació actual), el PSOE, en canvi, es col·locava al capdavant. Els de Pedro Sánchez van obtenir un 16,6%, davant el 15% dels conservadors, l'11% de Ciutadans i el 8,8% de Podem.

Segons el sondeig que va publicar EL PERIÓDICO aquest dimarts, el PP també guanyaria les eleccions, però dels 186 escons que té ara baixaria fins a 98-102. En segona posició se situaria el PSOE (82-86), seguit per Ciutadans (76-80) i Podem (52-56).