CAMÍ CAP A LES URNES

La campanya electoral, en directe (dia 1)

Totes les notícies i les declaracions de la campanya electoral dels candidats de cara a les eleccions generals del 20-D, al minut

1
Es llegeix en minuts
LAURA PUIG / BARCELONA

Després de la tradicional enganxada de cartells, que marca l'inici oficial de la campanya electoral, els candidats de les forces que concorren a les eleccions generals del 20 de desembre inicien aquest divendres dues setmanes vertiginoses per intentar arribar tan ben situats com puguin a la meta de les urnes. EL PERIÓDICO oferirà cada dia a la web un diari de campanya en què es recolliran els moments i les intervencions més destacats de la jornada.

La campanya va començar ahir a la nit amb l'última enquesta del CIS encara calenteta. Segons el baròmetre del novembre, el PP guanyaria les eleccions amb el 28,6% dels vots (120-128 escons), i ampliaria la distància amb el seu immediat perseguidor: el PSOE de Pedro Sánchez, que segueix en caiguda lliure i se situa en el 20,8% dels vots (77-89 escons). Ciutadans manté la seva tendència alcista (19% de suports i 63-66 diputats) davant de Podem (9,1% i 23-25 escons).

El tema català serà un dels més destacats d'aquestes dues setmanes, després que en dos mesos Junts pel Sí i la CUP encara no hagin pogut arribar a un acord sobre la investidura del pròxim president.


Notícies relacionades

9.05 h. ¿A quins partits donaran suport els votants de la CUP el 20-D? @RafaJulve ha buscat al baròmetre elaborat pel GESOP per a aquest diari i hi ha trobat la resposta.

 9.00 h. Arrenca el diari de campanya amb la ressaca de la primera nit de campanya, en què els partits han protagonitzat la tradicional enganxada de cartells. Aquestes són algunes de les instantànies que ha deixat l'inici de la carrera a les urnes (fotos de FERRAN NADEU, CARLOS MONTAÑÉS, ELISENDA PONS i JOSEP GARCIA):