Sánchez demana "concentrar" tot el vot d'esquerres en el PSOE perquè Podem està "desfondat"

El candidat socialista ataca Rajoy per la seva "supèrbia" a l'absentar-se dels debats

Es compromet a abaixar la taxa de temporalitat 9 punts en la pròxima legislatura

2
Es llegeix en minuts
JUAN RUIZ SIERRA / MADRID

Malgrat que les enquestes parlen d'una carrera a quatre per a les eleccions generals del 20 de desembre (entre el PP, el PSOE, Ciutadans i Podem), el líder i candidat socialista, Pedro Sánchez, insisteix que el seu rival només és un: el president del Govern, Mariano Rajoy. El líder de l'oposició es presenta sempre com l'única alternativa als populars, l'únic capaç de provocar un “canvi” a Espanya, i aquest dimecres, durant un esmorzar informatiu, ha atacat el cap de l'Executiu per la seva “supèrbia” a l'absentar-se de la majoria dels debats. Al mateix temps, en un símptoma que veu com Podem es comença a rearmar després de la seva caiguda en els sondejos durant l'estiu i la tardor, Sánchez també ha incidit en el partit morat, que amenaça d'aconseguir el suport d'una part important d'antics votants del PSOE.

Davant aquesta possibilitat, el líder socialista ha demanat que tota l'esquerra es reuneixi al voltant del seu partit perquè Podem està “desfondat”. “El votant d'esquerres ha de concentrar el seu vot en aquell que pot guanyar les dues dretes, el PP i Ciutadans”, ha assenyalat Sánchez en una conferència organitzada pel Fórum Nueva Economía a què han assistit, entre altres, l'expresident del Govern Felipe González, l'exvicepresidenta Elena Salgado i el president d'Extremadura, Guillermo Ferández Vara.   

EL CARA A CARA

Notícies relacionades

Rajoy no va participar en l'acte de dilluns passat, organitzat pel diari 'El País', en què Sánchez va contrastar les seves propostes amb els aspirants de Ciutadans i Podem, Albert Rivera i Pablo Iglesias. Tampoc serà a la trobada de dilluns, una cita en què ha delegat en la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría. El líder del PP només s'enfrontarà una vegada amb Sánchez, el 14 de desembre, en un cara a cara sense la resta de candidats. “Amb la seva absència, Rajoy va demostrar la seva supèrbia a l'hora d'exercir l'acció política i per aquesta supèrbia acabarà pagant un resultat bastant negatiu”, ha dit el secretari general del PSOE.  

Presentat pel líder socialista a l'Assemblea de Madrid, Ángel Gabilondo, Sánchez també ha aprofitat per tornar a traslladar la seva “agenda per a la recuperació econòmica justa”, amb què, entre altres compromisos, assegura que baixarà nou punts la taxa de temporalitat durant la pròxima legislatura, del 24% actual al 15%, on se situa la mitjana europea. La seva proposta passa per impedir que es puguin cobrir llocs de treball permanents amb contractes temporals, que en principi no podran durar més d'un any, i penalitzar amb més cotitzacions a la Seguretat Social els que no s'ajustin a aquesta regla.