El Govern retreu a Mas que hagi "venut" CDC als "antisistema" i el convida a marxar a casa

Sáenz de Santamaría critica al president la inestabilitat a Catalunya i Fernández Díaz li demana "dignitat política" per anar-se'n

1
Es llegeix en minuts
GEMMA ROBLES / MADRID

El Govern central no ha perdut ocasió de valorar aquest matí les possibles conseqüències de l'última assemblea de la CUP, en què una àmplia majoria s'ha decantat per denegar a Artur Mas el seu suport per a la investidura. Així, la vicepresidenta i portaveu de l'Executiu, Soraya Sáenz de Santamaría, ha acusat el president en funcions de "vendre" el seu partit, CDC, als anticapitalistes, mentre que el titular d'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha recomanat a Mas que agafi la porta i se'n vagi.

Notícies relacionades

"Per dignitat política, hauria de marxar a casa. Aquest és el millor servei que podria prestar a la societat catalana i a si mateix", ha dit aquest matí el ministre a TVE, A més, el també candidat per Barcelona a les generals ha subratllat que després dels últims comicis catalans Convergència ha perdut suports; Uniò s'ha convertit en una força extraparlamentària i la CUP ha passat de tenir "un grapat de regidors" a ser "la clau de la governabilitat" a Catalunya. "I el mateix Mas ha de suplicar-li", ha resumit.

En aquest context, ha apuntat que la convocatòria d'altres eleccions catalanes en cas que no hi hagi acord d'última hora per investir un nou president és "un escenari que no es pot descartar en absolut" i que, sota el seu punt de vista, "és exemple del despropòsit que està instal·lada la política catalana des de fa un temps".