La CUP envia un missatge de calma

Baños assenyala que el resultat de l'assemblea no pressuposa cap decisió definitiva

1
Es llegeix en minuts

Els resultats del debat nacional de la CUP no són definitius, tot i que una majoria de la militància va reiterar la seva negativa a investir Artur Mas com a president de la Generalitat. El president i la portaveu del grup parlamentari, Antonio Baños i Anna Gabriel, en les seves entrevistes a RAC-1 i Catalunya Ràdio han volgut enviar un missatge de calma a Junts pel Sí. 

Segons els dos dirigents, la majoria que representen els 823 militants que aquest diumenge van expressar el seu veto a recolzar el líder convergent li serveix a la CUP per avalar l'estratègia que els seus negociadors han seguit fins ara, però no tanca la porta a cap acord, tampoc a investir l'actual president en funcions.

Notícies relacionades

 "Totes les opcions encara estan obertes", ha explicat Baños, que ha insistit que seria un "fracàs" haver d'anar a unes noves eleccions al març. Per la seva banda, Gabriel ha criticat les "nombroses línies vermelles" que ha fixat Junts pel Sí, no solament per la insistència a mantenir la figura de Mas al capdavant de l'Executiu sinó també en la negociació del pla de xoc social.

Al Govern català i a Convergència s'estén el pessimisme  després del resultat de la votació de l'assemblea de la CUP, i més d'un dirigent assenyala que l'única opció és convocar nous comicis. Això sí, les últimes enquestes pronostiquen que Convergència podria quedar relegada a un tercer lloc, al darrere d'ERC i Ciutadans.