LA INVESTIDURA

Junts pel Sí fa pinya al voltant de Mas i insta la CUP a moure's

La coalició compareixerà explicant totes les seves ofertes a la CUP per responsabilitzar els anticapitalistes del bloqueig actual

Acusaran la formació d'esquerres de falsejar les negociacions però seguiran oberts a un acord malgrat el clima enrarit

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

Junts pel Sí passa al contraatac. La coalició de Convergència, ERC i personalitats independents ha comparegut aquest dilluns al Parlament per escenificar un clar suport a Artur Mas com a candidat. A més, ha emplaçat la CUP a sortir de l'enroc i respondre amb "fets" a la seva manifestada voluntat d'acord. Després d'una reunió del grup parlamentari, el cap de llista, Raül Romeva, i una nodrida representació del grup han sortit a refutar de forma contundent els arguments de la CUP segons els quals JxSí no s'ha mogut des de les seves posicions inicials en la negociació sobre la investidura de Mas i les agendes social i sobiranista.

La compareixença de la coalició sobiranista ha servit per exhibir totes les propostes que han formulat a la CUP en les diferents taules negociadores, tant la referida al full de ruta sobiranista, com la que té a veure amb el procés constituent i també la del pla de xoc de mesures socials. Per primera vegada Junts pel Sí exhibirà les seves cartes, les seves ofertes de negociació per pressionar sobre la formació anticapitalista després del nou rebuig que va formular la CUP aquest diumenge a Manresa després d'una jornada de debat intern.

Notícies relacionades

Junts pel Sí no amaga el seu malestar per la contundència de certes afirmacions formulades en la reunió de la CUP. Entenen que bona part de la convocatòria responia a la necessitat de cohesionar la formació davant les negociacions, però creuen que es van sobrepassar determinades línies de respecte.

FERMESA I CONTUNDÈNCIA

L'ambient a Junts pel Sí i, en especial, a Convergència és d'indignació amb la CUP i pessimisme sobre la possibilitat que la formació canviï de posició respecte al seu rebuig a investir Mas com a president. En aquest sentit, s'exerceix i s'exercirà pressió envers els cupaires fent-los responsables que el procés sobiranista quedi encallat o s'hagin de convocar noves eleccions. Un escenari que tots els actors implicats segueixen considerant el menys desitjable. La tesi majoritària és que és difícil que en la pròxima assemblea de la CUP --possiblement el 27 de desembre-- aquesta formació canviï de criteri respecte a Mas. I l'escenari abocaria a nous comicis llevat d'una decisió personal de Mas que avui ningú diu desitjar.