EN UNA TERTÚLIA DE 'MONGOLIA'

Monedero insinua que Rivera consumeix cocaïna

"Quan s'acaben les idees es fan coses com aquesta", ha respost el líder de C's

El fins ara número tres de Podem, Juan Carlos Monedero.

El fins ara número tres de Podem, Juan Carlos Monedero. / DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts

Dimarts passat l'exdirigent de Podem Juan Carlos Monedero va participar en una tertúlia organitzada per la publicació satírica 'Mongolia', i durant el debat, parlant del líder de Ciutadans, Albert Rivera, va venir a dir que és consumidor de cocaïna.

En diversos moments del debat (que recull el vídeo que acompanya la notícia), Monedero acompanya les seves paraules amb pauses, silencis i gestos que provoquen les rialles del personal.

Parla de l'"excitació" del polític català, mentre es passa el dit per sota del nas i fa soroll a l'aspirar; després comenta alguna cosa d'un "tiro' llarg", i més escarafalls i més rialles, i acaba el seu discurs sobre el líder taronja contestant a la pregunta del moderador del debat sobre si "Rivera és de dretes o d'ultradretes", explicant l'anècdota següent: "Quan Josep Oliu [president executiu de Banc Sabadell] va dir que necessitava un Podem de dretes, Albert Rivera es va aixecar i va dir: 'Joooooooooo". Una resposta que Monedero també acompanya posant-se el dit al nas.

RESPOSTA DE RIVERA

'Las mañanas' RNE

"Si Podem ha hagut de venir a la vida política espanyola per fer coses com les que ha fet Monedero en aquest vídeo, doncs miri, no calia. Li seré sincer, la vella política i els vells partits, per més que els poguéssim criticar, no s'haurien atrevit a fer una cosa com aquesta i per descomptat jo mai m'atreviria a fer això amb l'honor d'un adversari polític. Quan s'acaben les idees, quan s'acaben els arguments, quan un es posa nerviós pels resultats possibles, es dedica a fer coses com aquesta. A la política espanyola, si a alguna cosa hi hem vingut alguns, és a donar, per tornar a recuperar la confiança i no entrar en aquest joc", ha dit en directe Rivera.

Albert Rivera

LÍDER DE C'S

"Els espanyols es mereixen una política neta, un 'fair play'"

Notícies relacionades

Després ha comentat que no es planteja querellar-se contra Monedero, i ha deixat clar que "jugar amb les mentides i desqualificar el rival d'aquesta manera, em sembla èticament reprovable".

"És clar, el senyor Monedero d'ètica no ens en donarà lliçons. Al marge de la política i de la campanya, hem de fer una reflexió, perquè si partits com Podem han de venir a la política a fer això, que reflexionin. Els espanyols es mereixen una política neta, un 'fair play'. Si algú vol debatre, encantat, però intentar buscar el deshonor amb mentides i difamacions, em sembla reprovable".