Rivera anuncia accions legals contra Monedero

L'exdirigent de Podem va insinuar que el líder de Ciutadans consumeix cocaïna

1
Es llegeix en minuts

El president de Ciutadans (C's), Albert Rivera, ha anunciat aquest dijous que adoptarà mesures judicials contra l'exdirigent de Podem Juan Carlos Monedero "per utilitzar mentides i calúmnies per danyar el seu honor". En un comunicat, el líder de Ciutadans assegura que el seu partit "entén la política com una confrontació d'idees, d'arguments i de projectes" i afegeix que "jugar amb les mentides i desqualificar l'adversari polític d'aquesta manera és reprovable". 

Rivera, que aquest matí havia descartat querellar-se contra Monedero, ha contestat aquest dijous a les polèmiques insinuacions de MonederoMonedero. Dimarts passat Monedero va participar en una tertúlia organitzada per la publicació satírica 'Mongolia', i durant el debat, parlant del líder de Rivera va venir a dir que és consumidor de cocaïna. Rivera ha parlat d'això en el programa 'Las mañanas', de RNE.

En la tertúlia, Monedero parla de l'"excitació" del polític català, mentre es passa el dit per sota del nas i fa soroll a l'aspirar. Al vídeo es veu com Monedero torna a insinuar que Rivera consumeix cocaïna en una altra resposta.

Notícies relacionades

"Si Podem ha hagut de venir a la vida política espanyola per fer coses com les que ha fet Monedero en aquest vídeo, doncs miri, no feia falta. Li seré sincer, la vella política i els vells partits, per més que els podem criticar, no s'haurien atrevit a fer una cosa com aquesta i és clar jo mai m'atreviria a fer això amb l'honor d'un adversari polític. Quan s'acaben les idees, quan s'acaben els arguments, quan un es posa nerviós pels resultats possibles, es dedica un a fer coses com aquesta. A la política espanyola, si a alguna cosa hem vingut alguns, és per tornar a recuperar la confiança i no entrar en aquest joc", ha dit en directe Rivera.

"És clar que el senyor Monedero d'ètica no ens donarà lliçons. Al marge de la política i de la campanya, hem de fer una reflexió, perquè si partits com Podem han de venir a la política a fer això, que reflexionin. Els espanyols es mereixen una política neta, un 'fair play'. Si algú vol debatre, encantat, però intentar buscar el deshonor amb mentides i difamacions, em sembla reprovable".